Στον Παυλόπουλο την Παρασκευή ο Πόντιος Κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλος - iefimerida.gr

Στον Παυλόπουλο την Παρασκευή ο Πόντιος Κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλος

Θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, θα δεχτεί αύριο Παρασκευή τον Ομογενή Κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο.

Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλος είναι ο πρώτος ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης.

Ο Ελληνορώσος έχει στο ενεργητικό του 5 ταξίδια στο διάστημα.

Μέχρι σήμερα έχει «περπατήσει» στο διάστημα σχεδόν 52 ώρες, κατέχοντας την έκτη θέση μεταξύ όλων των αστροναυτών του κόσμου.

Στο διάστημα έχει περάσει περίπου 537 μέρες και είναι σήμερα ο 13ος στον παγκόσμιο κατάλογο των αστροναυτών σε διάρκεια παραμονής στο διάστημα.

Στον Παυλόπουλο την Παρασκευή ο Πόντιος Κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλος | iefimerida.gr 0

Οπως αναφέρει το σάιτ της NASA ο Γιουρτσίχιν γεννήθηκε το 1959 στο Βατούμ της Γεωργίας από ποντιακής καταγωγής γονείς και επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός με ειδίκευση στο Διάστημα και αργότερα πήρε και ένα διδακτορικό στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

Εργάστηκε στη ρωσική διαστημική εταιρεία «Energia», υπήρξε αρχιμηχανικός στα διαστημικά προγράμματα του «Διαστημικού Λεωφορείου-Mir» και το 2002 έκανε το πρώτο δεκαήμερο ταξίδι του στο Διάστημα ως κοσμοναύτης, αποτελώντας μέλος του πληρώματος του διαστημικού λεωφορείου Atlantis.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, αύριο Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12.00, θα δεχθεί σε ακρόαση τον Ομογενή Κοσμοναύτη κ. Θ. Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ