Σαμαράς: «Καλά θα κάνει η Αριστερά να μην μας κουνάει το δάκτυλο» - iefimerida.gr

Σαμαράς: «Καλά θα κάνει η Αριστερά να μην μας κουνάει το δάκτυλο»

Σαμαράς: «Καλά θα κάνει η Αριστερά να μην μας κουνάει το δάκτυλο»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παρούσα οικονομική κατάσταση σχολίασε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ενώ ξεκαθάρισε ποια είναι τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει η χώρα.
Παράλληλα επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας «Η σημερινή κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ το 2009, Το πρώτο κατόρθωμα του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι μετέτρεψε ένα πρόβλημα ελλείμματος σε πρόβλημα δανεισμού» και πρόσθεσε πως εκτιμά πως τον τελευταίο καιρό το πολύ αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα έχει αρχίσει να αλλάζει, καθώς «όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι η πολιτική που οδήγησε την Ελλάδα στην ύφεση απειλεί πλέον και την Ευρωζώνη».

Τόνισε πως η ΝΔ αμφισβήτησε εξαρχής αυτή την πολιτική της μονομερούς λιτότητας και ξεκαθάρισε πως «η Ελλάδα χρειάζεται πλέον 3 πράγματα: Αισθητή μείωση του χρέους ώστε να γίνει βιώσιμο, να ηττηθούν οι δυνάμεις που θέλουν την έξοδο από την Ευρωζώνη και να αρχίσει η ανάκαμψη το ταχύτερο δυνατό» και επιτέθηκε στα κόμματα της Αριστεράς με αντιμνημονιακή πολιτική λέγοντας πως «Καλά θα κάνει η Αριστερά να μήν μας κουνάει το δάκτυλο».

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για Αριστερά που θεωρεί πως είναι υπεράνω κριτικής λέγοντας «Καιρός είναι να πούμε και κάποια πράγματα για την Αριστερά. Η οποία νομίζει ότι η ίδια είναι τάχα υπεράνω κριτικής. Αλλά δεν είναι! Και η οποία «καταγγέλλει» τα πάντα, χωρίς ποτέ να προτείνει τίποτε. Καταγγέλλει γενικώς και αδιακρίτως τον «κακό καπιταλισμό», τους «κακούς επιχειρηματίες». Τους πάσης φύσεως «κακούς»...Όμως, η γενική καταγγελία δεν είναι Πολιτική. Είναι εμμονή. Και στην περίπτωσή μας είναι και πολύ υποκριτική εμμονή! Διότι, αν η Αριστερά ψάχνει «κακούς» για να καταγγείλει, καλό θα είναι να κοιτάξει και λίγο στον καθρέφτη της.»

Επίσης κατηγόρησε την Αριστερά πως στήριξε πολιτικές που έφεραν την χώρα σε δυσχερή οικονομική κατάσταση: «Στήριξε προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, που δημιούργησαν ακυβερνησία και όργιο σπατάλης. Έδιωξε επιχειρήσεις από την Ελλάδα με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Η Αριστερά, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δεν είχε βαλθεί να διώξει του Κινέζους από τον Πειραιά μόλις πριν δυόμιση χρόνια; Η Αριστερά δεν είναι ο κύριος υπαίτιος για την ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα; Δεν έκανε, επί πολλά χρόνια, μοναδικές διεθνώς καταχρήσεις στις κινητοποιήσεις, όπου λίγες εκατοντάδες ατόμων κάθε μέρα παραλύουν την πόλη και ταλαιπωρούν αφάνταστα εκατομμύρια συμπολίτες τους; Η Αριστερά δεν πρωτοστάτησε και στην υπεράσπιση του ασύλου παρανομίας στους Πανεπιστημιακούς χώρους; Όπως πρωτοστάτησε και στις καταλήψεις σχολείων και Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, επί πολλά χρόνια, απαξιώνοντας πλήρως τη δημόσια Παιδεία, για την οποία υποτίθεται ότι κόπτεται;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ