Τσίπρας: Το 2018 μπορεί να είναι έτος-ορόσημο για το τέλος της κρίσης - iefimerida.gr

Τσίπρας: Το 2018 μπορεί να είναι έτος-ορόσημο για το τέλος της κρίσης

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μήνυμα πως μόνο αν αλλάξει η Ευρώπη, μπορεί να έχει ένα ευοίωνο μέλλον για τους πολίτες της, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 7 ευρωμεσογειακών χωρών, στο πλαίσιο της 4ης Συνόδου τους στη Ρώμη.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «δεν πρέπει να μην επαναλάβουμε και τα λάθη μας, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τόνισε την ανάγκη τολμηρών αλλαγών.

Τόνισε δε, ότι το 2018 μπορεί να είναι έτος ορόσημο για το τέλος της κρίσης στην Ευρώπη, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως «το θέμα δεν είναι μόνο να βγούμε από την κρίση, αλλά να προλάβουμε και την εκδήλωση νέας κρίσης στην Ευρώπη».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018 επισημαίνοντας ότι «η κρίση τελειώνει εκεί όπου πρωτοεμφανίστηκε, στο Νότο. Και ιδιαίτερα τελειώνει και εκεί όπου πρωτοξεκίνησε με την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής τον ερχόμενο Αύγουστο.»

«Σήμερα πρέπει να μιλάμε και για την Ευρώπη και για το κοινό μας μέλλον όχι με τη γλώσσα της κρίσης, αλλά με τη γλώσσα των κοινών αρχών και αξιών. Να μιλήσουμε με τη γλώσσα της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της ενότητας, γιατί αν κάτι λείπει σήμερα από την Ευρώπη δεν είναι οι κανόνες της δημοσιονομικής προσαρμογής και η εφαρμογή τους» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «αν κάτι λείπει είναι οι κοινοί κανόνες για την αλληλεγγύη και για τη σύγκλιση, κοινωνική και οικονομική».

Στην 4η Σύνοδο συμφωνήσαμε ότι το 2018 μπορεί να είναι έτος-ορόσημο για το τέλος της κρίσης στην Ευρώπη αλλά και για να πάρουμε μέτρα προστασίας ώστε να μην επαναληφθεί. Η κρίση τελειώνει ουσιαστικά & συμβολικά με την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα, τον Αύγουστο του 2018. pic.twitter.com/5egEP01UVg

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσίπρας Ρώμη έξοδός Ελλάδα 2018
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ