Εντός της ημέρας η απόφαση για τις 7 τηλεοπτικές άδειες - iefimerida.gr

Εντός της ημέρας η απόφαση για τις 7 τηλεοπτικές άδειες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζουν αυτήν την ώρα οι δικαστές του συμβουλίου της επικράτειας σε σχηματισμό Ολομέλειας, προκειμένου να αποφανθούν επί του αιτήματος 4 καναλιών, τα ποια ζητούν το πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη των 7 κατόχων των τηλεοπτικών αδειών.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, (ΑΝΤΕΝΝΑ, ALPHA, STAR και ΣΚΑΙ) ενώ η διάσκεψη των δικαστών έχει ήδη αρχίσει.

Προηγουμένως, τα μέλη της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου άκουσαν τα νομικά επιχειρήματα από την πλευρά των δικηγόρων του Δημοσίου, όσο και των συνηγόρων των τηλεοπτικών σταθμών. Παρών ήταν και ο παρατηρητής του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Οι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν να παγώσει η υπ´αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ.

Συμφωνά με τους προσφεύγοντες τόσο η προκήρυξη όσο και οι κοινές αποφάσεις των Υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και στην ΕΣΔΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τηλεοπτικές άδειες ΣτΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ