Αυτές είναι οι διασημότητες που θα μπορούσαν να εκθρονίσουν τον Τραμπ - iefimerida.gr

Αυτές είναι οι διασημότητες που θα μπορούσαν να εκθρονίσουν τον Τραμπ

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόσο πιθανό είναι να ζήσουμε μια αναμέτρηση διασημοτήτων στην κούρσα για το Λευκό Οίκο στις εκλογές του 2020;

Έναν σκληρό αγώνα, μια ολομέτωπη σύγκρουση ανάμεσα σ’ έναν πρώην σταρ reality show κι έναν ηθοποιό, ή έναν δισεκατομμυριούχο ή ακόμη κι έναν ράπερ; Αν μιλούσαμε για κάποια άλλη χώρα, τότε το σενάριο αυτό θα ακουγόταν παρατραβηγμένο, αλλά στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ, όπως ο ίδιος απέδειξε με την απρόσμενη -ακόμη και για τον ίδιο, τη γυναίκα του και τους συμβούλους του- νίκη του φαίνεται πώς όλα είναι πιθανά.

Κι ενώ ο ντόρος για μια πιθανή υποψηφιότητα της «πρωθιέρειας» της αμερικανικής τηλεόρασης, Όπρα Γουίνφρεϊ δεν λέει να κοπάσει, διεθνή ΜΜΕ προσπαθούν να μαντέψουν ποια διασημότητα θα μπορούσε να εκθρονίσει τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

Όπρα Γουίνφρεϊ

Αυτές είναι οι διασημότητες που θα μπορούσαν να εκθρονίσουν τον Τραμπ  | iefimerida.gr 0

Η 63χρονη τηλεπαρουσιάστρια, δημοσιογράφος, εκδότρια, ηθοποιός, παραγωγός και επιχειρηματίας έχει όλα τα φόντα. Και μάλιστα σκέφτεται σοβαρά να κατεβεί ως υποψήφια, όπως αποκάλυψαν δύο επιστήθιοι φίλοι της στο CNN. Άλλωστε και ο σύντροφός της στη ζωή και τις επιχειρήσεις, Στέντμαν Γκρέιαμ, είπε στους Los Angeles Times: «Ο κόσμος θα αποφασίσει… [Εκείνη] Θα το έκανε όπωσδήποτε.»

Στα υπέρ της Όπρα, που το Forbes τοποθέτησε πέρυσι στην 21η θέση της λίστας με τις γυναίκες που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, είναι η μεγάλη της περιουσία -μεγαλύτερη κι από εκείνη του Τραμπ- κι η υψηλή δημοτικότητά της (41,3 ακόλουθοι στο Twitter), από την οποία επωφελήθηκε και ο Μπαράκ Ομπάμα το 2008, αφού χάρη στη στήριξή της εξασφάλισε ένα εκατομμύριο επιπλέον ψήφους, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Η αλήθεια είναι ότι η Όπρα είχε πει τον Οκτώβριο ότι δεν θα διεκδικήσει κανένα αξίωμα. Αλλά μετά τη νίκη του Τραμπ ένα μήνα αργότερα, παρά την κυβερνητική του απειρία, φαίνεται ότι το ξανασκέφτεται. Και μάλιστα σοβαρά...

Ιβάνκα Τραμπ

Αυτές είναι οι διασημότητες που θα μπορούσαν να εκθρονίσουν τον Τραμπ  | iefimerida.gr 1

Αν πιστέψουμε τα όσα αναφέρει ο Μάικλ Γουλφ στο βιβλίο του “Fire and Fury” για την προεδρία του Τραμπ, που προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ, η Ιβάνκα Τραμπ ονειρεύεται να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της χώρας. Κι όχι μόνον τρέφει φιλοδοξίες, αλλά σύμφωνα με τον αμφιλεγόμενο δημοσιογράφο-συγγραφέα, έχει συμφωνήσει με τον άνδρα της, Τζάρεντ Κούσνερ ότι αν είναι κάποιος απ’ τους δυο τους να διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα, τότε θα είναι εκείνη κι όχι αυτός.

Η 36χρονη Ιβάνκα με τα 5,2 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter όχι μόνον είναι αναγνωρίσιμη στη χώρα της ως κόρη του Προέδρου (ενδεχομένως και ως επιχειρηματίας), αλλά μπορεί να βασίζεται και στη μεγάλη περιουσία της οικογένειάς της, αν το αποφασίσει. Κι ίσως διαθέτει κι άλλα ατού έναντι άλλων διασημοτήτων, λόγω του διορισμού της από τον πατέρα της στον Λευκό Οίκο ως συμβούλου σε οικονομικά ζητήματα και θέματα που αφορούν στην απασχόληση.

Μισέλ Ομπάμα

Αυτές είναι οι διασημότητες που θα μπορούσαν να εκθρονίσουν τον Τραμπ  | iefimerida.gr 2

Η 53χρονη πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ διαθέτει το τεράστιο αβαντάζ ότι έχει ήδη ζήσει στο Λευκό Οίκο κι ότι έγινε εξαιρετικά δημοφιλής στη διάρκεια της οκταετούς θητείας του συζύγου τους. Σε σφυγμομέτρηση στις αρχές του 2017 η Μισέλ Ομπάμα «έπιασε» 68%, τριάντα ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον Τραμπ, ενώ έρευνα της Zogby Analytics του περασμένου Οκτωβρίου την έφερε στην πρώτη θέση μεταξύ των Δημοκρατικών που θα μπορούσαν να ανακτήσουν το Λευκό Οίκο, μπροστά από τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.

Χρηματοδότες δεν θα δυσκολευτεί να βρει για την εκστρατεία της, ενώ πολιτικοί αναλυτές, όπως ο Ντάγκλας Σόεν, θεωρούν ότι «είναι η υποψήφια που χρειάζεται το διχασμένο Δημοκρατικό Κόμμα».

Τζορτζ Κλούνεϊ

Αυτές είναι οι διασημότητες που θα μπορούσαν να εκθρονίσουν τον Τραμπ  | iefimerida.gr 3

Ο 57χρονος αστέρας του Χόλιγουντ, 27ος στη λίστα του Forbes με τους καλύτερα αμειβόμενους ηθοποιούς το 2015, δεν θα ήταν ο πρώτος ηθοποιός που θα κατακτούσε σε περίπτωση νίκης του τον Λευκό Οίκο, αφού τον πρόλαβε πριν από μερικές δεκαετίες ο Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ διαθέτει αρκετά φόντα, που «μετρούν» στην αμερικανική κοινή γνώμη: αναγνωρίσιμος, όμορφος, αρρενωπός, παντρεμένος με την διάσημη δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Αλαμουντίν, οικογενειάρχης, πατέρας διδύμων (της Έλλα και του Αλεξάντερ) από τον περασμένο Ιούνιο, φιλάνθρωπος ακτιβιστής, δεν φοβάται να εμπλακεί στην πολιτική, όπως άλλωστε είχε κάνει και ο πατέρας του, όταν είχε κατέβει κάποτε υποψήφιος για το κογκρέσο.

Ο διάσημος ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος, έχει υποδυθεί έναν Δημοκρατικό προεδρικό υποψήφιο στην ταινία «Αι Ειδοί του Μαρτίου», ενώ έχει καταφερθεί κατά του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζοντάς τον ανίκανο.

«Αν θα είμαι ο επόμενος Πρόεδρος;», είχε πει πέρυσι κατά την προώθηση της ταινίας του Suburbicon. «Θα είχε πλάκα».

Ντουέιν “The Rock” Τζόνσον

Αυτές είναι οι διασημότητες που θα μπορούσαν να εκθρονίσουν τον Τραμπ  | iefimerida.gr 4

Βλέψεις για τον Λευκό Οίκο, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, τρέφει κι ο γνωστός ηθοποιός και πρώην επαγγελματίας παλαιστής Ντουέιντ Τζόνσον, ο οποίος δεν αποκλείεται να αποφασίσει να δοκιμάσει της δυνάμεις του και στην αρένα της πολιτικής.

Ο 45χρονος ηθοποιός -δεύτερος καλύτερα αμειβόμενος τη χρονιά που πέρασε στη σχετική λίστα του Forbes- δεν αρνείται ότι τρέφει φιλοδοξίες. Λέει ότι «το σκέφτεται σοβαρά» και «δεν το αποκλείει». «Σας λέω με πάσα ειλικρίνεια ότι η σκέψη προέρχεται από την επιθυμία μεγάλου αριθμού ανθρώπων που θα ήθελαν να το κάνω», είπε σε συνέντευξη στη USA Today.

Μόνον που ο «Βράχος» είναι Ρεπουμπλικανός και θα έπρεπε να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος για την προεδρία απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, αφού κανείς εν ενεργεία πρόεδρος που διεκδίκησε την επανεκλογή του, δεν έχει χάσει από εσωκομματικό αντίπαλο...

Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Αυτές είναι οι διασημότητες που θα μπορούσαν να εκθρονίσουν τον Τραμπ  | iefimerida.gr 5

Στα μυαλά πολλών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο 33χρονος συνιδρυτής του Facebook τρέφει προεδρικές φιλοδοξίες. Κι επικαλούνται ως απόδειξη το γεγονός ότι πέρασε το 2017 περιοδεύοντας τις ΗΠΑ και συναντώντας ανθρώπους κάθε τάξης και επαγγέλματος από τις κατά τόπους κοινότητες – κίνηση που θα έκανε κάθε φιλόδοξος πολιτικός ηγέτης για να γνωρίσει τους υποψήφιους ψηφοφόρους του-.

Ο φιλόδοξος νεαρός δισεκατομμυριούχος, που δεν έχει κρύψει ποτέ την πρόθεση του να αναλαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες αποστολές και εγχειρήματα, προσέλαβε μάλιστα και ειδικούς από τις προεκλογικές καμπάνιες του Μπαράκ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον. Ο ίδιος, βέβαια, έσπευσε να υπογραμμίσει για την περιοδεία του: «Ορισμένοι από σας αναρωτηθήκατε αν αυτή η πρόκληση σημαίνει ότι θα διεκδικήσω κάποιο αξίωμα. Δεν το κάνω».

Ωστόσο, ο κολοσσός που δημιούργησε, φάνηκε να προετοιμάζει το έδαφος για να πάρει ο Ζούκερμπεργκ άδεια από την εταιρεία σε περίπτωση που κατεβεί υποψήφιος. Σε έγγραφο που υποβλήθηκε στην αρμόδια Αρχή το 2016 υπογραμμίζεται ότι μια τέτοια άδεια δεν θα συνιστούσε οικειοθελή αποχώρηση...

Τζεφ Μπέζος

Αυτές είναι οι διασημότητες που θα μπορούσαν να εκθρονίσουν τον Τραμπ  | iefimerida.gr 6

Εξίσου τραβηγμένο, αλλά όχι παντελώς απίθανο, ακούγεται το σενάριο να κατεβεί ως υποψήφιος ο Τζεφ Μπέζος. Ο ιδρυτής της Amazon και πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη μπορεί να αγοράσει ό,τι λαχταρήσει και σίγουρα διαθέτει τα μέσα να χρηματοδοτήσει μια πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία. Ο 53χρονος, 14ος ισχυρότερος άνθρωπος στον πλανήτη τη χρονιά που πέρασε σύμφωνα με το Forbes, ρωτήθηκε αν τρέφει πολιτικές φιλοδοξίες κι απάντησε επιγραμματικά: «Όχι, δεν το νομίζω».

Ωστόσο, έχει χρηματοδοτήσει τις εκστρατείες πολλών Δημοκρατικών υποψηφίων, ενώ είναι ιδιοκτήτης της έγκυρης Washington Post, μιας εφημερίδας την οποία ο Τραμπ κατηγορεί συχνά για διακίνηση “fake news” και η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο σε πιθανά πολιτικά του σχέδια. Ο Μπέζος έχει εξαπολύσει επίθεση στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο κατηγορώντας τον ότι «διαβρώνει τη δημοκρατία» με σχόλια που έκανε στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Κάνιε Γουεστ

Αυτές είναι οι διασημότητες που θα μπορούσαν να εκθρονίσουν τον Τραμπ  | iefimerida.gr 7

Ο διάσημος ράπερ, στιχουργός, παραγωγός, σχεδιαστής μόδας, επιχειρηματίας και σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν είχε ανακοινώσει από το 2015 στην τελετή απονομής των βραβείων του MTV τις φιλοδοξίες του. «Ναι, όπως μάλλον θα έχετε μαντέψει αυτή τη στιγμή, αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος Πρόεδρος το 2020», είπε τότε στο πλήθος.

Ο 40χρονος Κάνιε Γουέστ θεωρεί ότι, αν και δεν γνωρίζει πολλά για την πολιτική, διαθέτει τα αναγκαία προσόντα επειδή έχει άποψη «για την ανθρωπότητα, τους ανθρώπους και την αλήθεια».

Όμως τον Δεκέμβριο του 2016, μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, λίγο πριν την ορκωμοσία του, ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter ένα απλό μήνυμα που τα έλεγε όλα: #2024.

Φαίνεται πώς οι θαυμαστές του θα πρέπει να κάνουν λίγο περισσότερη υπομονή για να δουν το ίνδαλμά τους να διεκδικεί το ύπατο αξίωμα της χώρας...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ