ΗΠΑ, Ευρωζώνη και Ιαπωνία ωθούν προς τα πάνω την παγκόσμια ανάπτυξη - iefimerida.gr

ΗΠΑ, Ευρωζώνη και Ιαπωνία ωθούν προς τα πάνω την παγκόσμια ανάπτυξη

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2018 ύστερα μια αισιοδοξία που, ωστόσο, σημαδεύεται από την αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία μακροπρόθεσμα.

Το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,1% φέτος ύστερα από αύξηση κατά 3% το 2017. Η πρόβλεψη είναι κατά 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας υψηλότερη από τις εκτιμήσεις που δημοσιοποίησε για το 2018 η Τράπεζα τον περασμένο Ιούνιο.

«Η παγκόσμια ανάπτυξη είναι ισχυρότερη από αυτή που είχαμε προβλέψει», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αϊχάν Κοσέ, οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο οικονομολόγος τόνισε ότι στην ανοδική αυτή τάση συμβάλλουν όλες οι περιοχές του κόσμου, ξεκινώντας από τις «τρεις μεγάλες»: τις ΗΠΑ, την Ευρωζώνη και την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις, οι ΗΠΑ αναμένεται να δουν το ρυθμό οικονομικής τους ανάπτυξης να επιταχύνεται στο 2,5%, συγκριτικά με το 2,2% που ήταν η πρόβλεψη του Ιουνίου. Ο ρυθμός ανάπτυξης στην ευρωζώνη αναμένεται να ανέλθει στο 2,1% και της Ιαπωνίας στο 1,3%.

Η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας τροφοδοτείται από τις επενδύσεις, τον κλάδο μεταποίησης και τις εμπορικές συναλλαγές, καθώς οι χώρες που εξάγουν βασικά εμπορεύματα επωφελούνται από την αύξηση της τιμής των προϊόντων αυτών, εξήγησε η Παγκόσμια Τράπεζα.

«Αυτή η ευρείας βάσης ανάκαμψη στην παγκόσμια ανάπτυξη είναι ενθαρρυντική, αλλά αυτή δεν είναι ώρα για εφησυχασμό», δήλωσε, ωστόσο, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP, Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παγκόσμια Τράπεζα ανάπτυξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ