Νεφελούδης για την εισβολή στο υπουργείο Εργασίας: Το ΠΑΜΕ αντιγράφει τον Ρουβίκωνα - iefimerida.gr

Νεφελούδης για την εισβολή στο υπουργείο Εργασίας: Το ΠΑΜΕ αντιγράφει τον Ρουβίκωνα

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις αλλαγές που προβλέπει το νέο πολυνομοσχέδιο και έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

«Είναι μία ρύθμιση η οποία αναρρυθμίζει ουσιαστικά το θέμα των αποφάσεων που πρέπει να παίρνονται για την απεργία. Ήταν μία αναγκαία μίνιμουμ υποχώρηση δική μας. Δεν είναι τίποτα το ουσιαστικό αυτό το οποίο συμβαίνει με την απεργία.

Δεν είναι μείζονος σημασίας αλλαγή, γιατί δεν αφορά το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος. Αφορά μόνο τα πρωτοβάθμια σωματεία» ανέφερε ο κ. Νεφελούδης, μιλώντας στον ρ/σ «Αθήνα 9,84» και στον δημοσιογράφο Σταμάτη Ζαχαρό.


Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τη χθεσινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, χαρακτηρίζοντάς τη ως «έκφραση πολιτικής αλητείας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «με λοστάρια, τραμπουκισμούς, μπούλινγκ απέναντι στην υπουργό και με κίνδυνο σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων… αυτό δεν έχει σχέση με συνδικαλισμό αλλά με πολιτική αλητεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε χρησιμοποιήσει τέτοιες μεθόδους για να αντιμετωπίσει φαινόμενα διαφωνίας».


«Ποτέ δεν τραμπουκίσαμε. Αυτά είναι πρακτικές που χρησιμοποιούσε μερίδα πολιτικής αντιπαράθεσης -λέγε με Ρουβίκωνα- που έχει αντιγράψει το ΠΑΜΕ. Σήμερα θα κάνουμε αποτίμηση των ζημιών και θα στείλουμε το λογαριασμό στο ΠΑΜΕ», κατέληξε ο κ. Νεφελούδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ