Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν θα μείνει αδιάφορη στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων - iefimerida.gr

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν θα μείνει αδιάφορη στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος/ Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρέμβαση για την ονομασία της ΠΓΔΜ θα κάνει η Εκκλησία, καθώς, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, δεν μπορεί να αδιαφορήσει στο θέμα αυτό.

Μάλιστα σήμερα συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας και αναμένεται να υπάρξει και σχετική ανακοίνωση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως «σε ένα τέτοιο θέμα βασικό για την πατρίδα μας, δεν μπορεί η Εκκλησία να μείνει αδιάφορη. Θα πάρει την θέση της, όχι τόσο ως προς την γενικότερη τοποθέτηση αλλά ως προς το όνομα οπωσδήποτε. Πιστεύω ότι αύριο θα υπάρξει ανακοίνωση».

Ο Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης Παύλος τόνισε πως «εάν τυχόν πίσω από αυτό το θέμα υπάρχουν αλυτρωτικές βλέψεις, θα είναι πραγματικά ένα θέμα που δεν θα κλείσει αλλά απλά θα ανοίξει». Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης επεσήμανε πως «έχουμε ένα επιπρόσθετο λόγο ευαισθησίας ως Εκκλησία, για το γεγονός ότι τον όρο «Μακεδονική» χρησιμοποιεί η Σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιερώνυμος σκόπια Ιερά Σύνοδος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ