WAZ: 2.000 Τούρκοι διέφυγαν στην Ελλάδα -Αλλά φοβούνται το μακρύ χέρι του Ερντογάν - iefimerida.gr

WAZ: 2.000 Τούρκοι διέφυγαν στην Ελλάδα -Αλλά φοβούνται το μακρύ χέρι του Ερντογάν

Οι Τούρκοι αξιωματικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν 2.000 Τούρκοι διέφυγαν στην Ελλάδα, προκειμένου να γλιτώσουν από τις «εκκαθαρίσεις» στην πατρίδα τους, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, σύμφωνα με την Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

«Τούρκοι καταφεύγουν στην Ελλάδα για να γλιτώσουν από τον πρόεδρο Ερντογάν», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας, που επισημαίνει όμως ότι ακόμη και στη χώρα μας οι Τούρκοι φοβούνται το «μακρύ χέρι» του Ερντογάν, ιδίως τώρα που η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να ακυρώσει το άσυλο που χορηγήθηκε στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στο γεγονός ότι το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ανέστειλε τη χορήγηση ασύλου στον έναν εξ αυτών, έπειτα από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και πως συνελήφθη.

«Η υπόθεση φέρνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε δύσκολη θέση» συνεχίζει η WAZ, «μιας και είχε υποσχεθεί στον πρόεδρο Ερντογάν ότι θα στείλει τους Τούρκους στρατιωτικούς πίσω στην Τουρκία. Όμως ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα της τουρκικής δικαιοσύνης για έκδοση των αξιωματικών, διαπιστώνοντας ότι δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης στην Τουρκία».

«Το μακρύ χέρι του Ερντογάν βρίσκεται παντού», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ένας από τους Τούρκους που πέρασςε παράτυπα στην Ελλάδα, ο 35χρονος δάσκαλος Ερντάλ, που εργαζόταν σε ιδιωτικό σχολείο μέχρι τα τέλη του 2016, όταν έχασε τη δουλειά του με διάταγμα του προέδρου Ερντογάν, βάσει του οποίου απολύθηκαν 30.000 εκπαιδευτικοί σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Ο 35χρονος θεωρεί ότι απειλείται η ζωή του, ενώ δήλωσε ότι οι Τούρκοι που έχουν διαφύγει στην Αθήνα αποφεύγουν να επικοινωνούν με e-mail και κινητά τηλέφωνα, καθώς παρακολουθούνται. «Δεν είναι πια μυστικό ότι η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ διαθέτει πολυάριθμους πληροφοριοδότες στην Ελλάδα», συμπληρώνει, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα με αυτή την εκτίμηση συμφωνούν κύκλοι των ελληνικών αρχών ασφαλείας.

Οι Τούρκοι, οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα φοβούνται ακόμα περισσότερο από τότε, που λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο Κούρδος πολιτικός Γκάρο Παϊλάν έκανε λόγο, σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, για πληρωμένους δολοφόνους που καταδιώκουν στο εξωτερικό αντικαθεστωτικούς», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τούρκοι Ταγίπ Ερντογάν άσυλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ