Παραποίηση φωτογραφιών πριν ακόμη εφευρεθεί το Photoshop - iefimerida.gr

Παραποίηση φωτογραφιών πριν ακόμη εφευρεθεί το Photoshop

φωτογραφίες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παραποίηση φωτογραφιών δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο, και δεν ταυτίζεται πάντα με το Photoshop, καθώς πιστεύεται πως έχει ξεκινήσει ήδη από το 1860.

Πιο συγκεκριμένα, μία διάσημη περίπτωση φωτογραφίας που πιστεύεται πως αλλοιώθηκε είναι αυτή του Αβραάμ Λίνκολν σε ένα προρτραίτο του, το 1860. Όπως υποστηρίζεται, ο φωτογράφος έχει κρατήσει το κεφάλι του Λίνκολν, αλλά το σώμα ανήκει στην πραγματικότητα στον πολιτικό Τζων Καλχούν που απεικονίζεται, στη δεξιά φωτογραφία.

Φυσικά, η περίπτωση του Λίνκολν δεν είναι και η μοναδική στην ιστορία, καθώς διάσημα πρόσωπα όπως ο Αδόλφος Χίτλερ, ο Ιωσήφ Στάλιν, ο Μπενίτο Μουσολίνι, αλλά και άλλοι, είχαν δείξει ιδιαίτερη αγάπη για τις τεχνικές αυτές που θα τους επέτρεπαν να αφαιρέσουν «ενοχλητικά» πρόσωπα από τις φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ