Στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη η συνάντηση Νίμιτς με διαπραγματευτές Ελλάδας-Σκοπίων - iefimerida.gr

Στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη η συνάντηση Νίμιτς με διαπραγματευτές Ελλάδας-Σκοπίων

Φωτογραφία: IntimeNews.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H επόμενη συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη.

Την είδηση αυτή, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της γείτονας χώρας, ενώ επιβεβαιώνει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Η τελευταία συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές των δύο χωρών πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες και μετά από αυτήν, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι εντός του 2018 μπορεί να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας και ανήγγειλε την εντατικοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ