Και χωρίς κυβέρνηση η οικονομία της Γερμανίας «καλπάζει»- Αναθεώρηση προς τα πάνω για την ανάπτυξη - iefimerida.gr

Και χωρίς κυβέρνηση η οικονομία της Γερμανίας «καλπάζει»- Αναθεώρηση προς τα πάνω για την ανάπτυξη

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε βελτιωμένη αναθεώρηση της ανάπτυξης στη Γερμανία προχώρησε η γερμανική κυβέρνηση.

Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης του 2017 να διαμορφωθεί στο 2,2%, όπως δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας Ματίας Μάχνιγκ, υψηλότερα από την πρόβλεψη του 2% του Οκτωβρίου.

«Και υποθέτουμε ότι θα συνεχίσει περίπου στα ίδια επίπεδα», δήλωσε ο Μάχνιγκ, αναφερόμενος στο 2018.

Η πορεία της γερμανικής οικονομίας συνεχίζει να αναπτύσσεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς ακόμη και αν είναι με υπηρεσιακή κυβέρνηση από τον περασμένο Σεπτέμβρη και μετά.

Η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, και δείχνουν τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας και τις εξαγωγές της να αυξάνονται τον Νοέμβριο περισσότερο από το αναμενόμενο, αποτελώντας ένδειξη επιτάχυνσης για το 2018.

Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε άλμα 3,4% τον Νοέμβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2009 και υπερβαίνοντας την πρόβλεψη των αναλυτών σε έρευνα του Reuters για αύξηση κατά 1,8%.

Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές του Νοεμβρίου αυξήθηκαν κατά 4,1% τον ίδιο μήνα και η ζήτηση οδήγησε σε αύξηση των εισαγωγών κατά 2,3%. Και οι δύο τιμές ήταν υψηλότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών και διεύρυναν το εμπορικό πλεόνασμα στα 22,3 δισεκ. ευρώ από τα 19,9 δισεκ. ευρώ τον Οκτώβριο.

«Η αύξηση του Νοεμβρίου στη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας είναι μια καλοδεχούμενη επιβεβαίωση ότι η οικονομία πλησίασε τα τέλη του 2017 σε μια πολύ καλή κατάσταση και οι έρευνες υποδεικνύουν ότι επίκειται περαιτέρω ενίσχυση», ανέφερε σε σημείωμα αναλυτής της Capital Economics. Σύμφωνα με την ίδια, τα στοιχεία και το θετικό επιχειρηματικό κλίμα αποτελούν ένδειξη ότι «η γερμανική οικονομία ολοκλήρωσε το 2017 με πάταγο ύστερα από την εντυπωσιακή ανάπτυξη του 0,8% το τρίτο τρίμηνο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία ανάπτυξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ