Από τη Μάρλεν Ντρίτριχ στη Ριάνα -Ρεκόρ επισκεψιμότητας στην έκθεση του Dior με τα 300 φορέματα [εικόνες] - iefimerida.gr

Από τη Μάρλεν Ντρίτριχ στη Ριάνα -Ρεκόρ επισκεψιμότητας στην έκθεση του Dior με τα 300 φορέματα [εικόνες]

Η έκθεση του οίκου Christian Dior στο Παρίσι. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 700.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν στην πρωτοποριακή έκθεση στο Παρίσι, αφιερωμένη στον οίκο μόδας Christian Dior, δήλωσαν οι διοργανωτές τη Δευτέρα.

Από τη Μάρλεν Ντρίτριχ στη Ριάνα -Ρεκόρ επισκεψιμότητας στην έκθεση του Dior με τα 300 φορέματα [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Η έκθεση, που διήρκησε 6 μήνες και ολοκληρώθηκε την Κυριακή, ήταν η πιο δημοφιλής που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών με τους επισκέπτες να περιμένουν κατά μέσο όρο τέσσερις ώρες για να δουν μερικά από τα πιο διάσημα σχέδια του οίκου μόδας.

Από τη Μάρλεν Ντρίτριχ στη Ριάνα -Ρεκόρ επισκεψιμότητας στην έκθεση του Dior με τα 300 φορέματα [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

«Η έκθεση 'Christian Dior, couturier du reve’ διοργανώθηκε για να σηματοδοτήσει την 70η επέτειο της μάρκας και λέει την ιστορία του οίκου μέσα από 300 φορέματα υψηλής ραπτικής που φόρεσαν αστέρες όπως η Μάρλεν Ντίτριχ και η Ριάνα.

Από τη Μάρλεν Ντρίτριχ στη Ριάνα -Ρεκόρ επισκεψιμότητας στην έκθεση του Dior με τα 300 φορέματα [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Ο διευθυντής του μουσείου Νταβίντ Καμέο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως ήταν το «απόλυτο ρεκόρ», το μεγαλύτερο για μία επίδειξη στην 112η ιστορία του.

Επίσης, προσέλκυσε μια σειρά από αστέρες του Χόλιγουντ και κορυφαία μοντέλα – οι οποίοι φυσικά δεν περίμεναν στην ουρά – όπως η Τζένιφερ Λόρενς, ο Ρόμπερτ Πάτινσον και η Μπέλα Χαντίντ, μερικοί εκ των οποίων είναι πρεσβευτές του οίκου.

Από τη Μάρλεν Ντρίτριχ στη Ριάνα -Ρεκόρ επισκεψιμότητας στην έκθεση του Dior με τα 300 φορέματα [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Αλλά δεν ήταν όλοι τόσο ευχαριστημένοι με την έκθεση. Το γαλλικό περιοδικό Marianne επέκρινε το σεβάσμιο ίδρυμα, που βρίσκεται δίπλα στο μουσείο του Λούβρου, πως ξεπουλήθηκε.

Από τη Μάρλεν Ντρίτριχ στη Ριάνα -Ρεκόρ επισκεψιμότητας στην έκθεση του Dior με τα 300 φορέματα [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Το μουσείο ως «βιτρίνα καταστήματος»
Η συγγραφέας Agnes Poirier κατηγόρησε το μουσείο πως έγινε «βιτρίνα καταστήματος για εμπορικές μάρκες... υπό το πρόσχημα της τέχνης».

Ωστόσο, ο Καμέο δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η τεράστια προσέλευση ήταν ένα οικονομικό όφελος για το μουσείο, βοηθώντας το να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και θα «μας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσουμε και να πληρώσουμε για επισκευές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ