Κόντρα Ν. Κορέας και Ιαπωνίας για τις «γυναίκες της ανακούφισης» - iefimerida.gr

Κόντρα Ν. Κορέας και Ιαπωνίας για τις «γυναίκες της ανακούφισης»

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Νότια Κορέα δήλωσε σήμερα ότι δεν θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας του 2015 με την Ιαπωνία κι αναφορικά με το ευαίσθητο ζήτημα των «γυναικών της ανακούφισης» που εξαναγκαστικά οδηγήθηκαν στους οίκους ανοχής της Ιαπωνίας.

Η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Κανγκ Kιάουνγκ-χα δήλωσε σήμερα ότι είναι “αδιαμφισβήτητο” ότι οι δύο κυβερνήσεις επέτυχαν την συμφωνία του 2015, στο πλαίσιο της οποίας, η Ιαπωνία ζήτησε συγνώμη από τα θύματα, ενώ διέθεσε ποσό 8,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα ταμείο για την υποστήριξη των θυμάτων.

Κόντρα Ν. Κορέας και Ιαπωνίας για τις «γυναίκες της ανακούφισης» | iefimerida.gr 0

Ωστόσο, το Τόκιο πρέπει να κάνει περισσότερες προσπάθειες για να βοηθήσει τα θύματα προκειμένου “ν’ ανακτήσουν την τιμή και την αξιοπρέπειά τους, αλλά και να επουλώσουν τα τραύματα στις καρδιές τους,” δήλωσε η Κανγκ στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της χώρας, Μουν Τζέι-ιν έχει δηλώσει ότι η συμφωνία του 2015 έχει σοβαρά προβλήματα, ενώ η Ιαπωνία από την πλευρά της, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αναθεώρησής της θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στις διμερείς σχέσεις.

Κόντρα Ν. Κορέας και Ιαπωνίας για τις «γυναίκες της ανακούφισης» | iefimerida.gr 1

Ιαπωνία: Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τις απαιτήσεις της Ν. Κορέας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Τάρο Κόνο δήλωσε σήμερα ότι το Τόκιο δεν μπορεί ν’ αποδεχτεί τις απαιτήσεις της Νότιας Κορέας για την ενεργοποίηση πρόσθετων μέτρων σχετικά με την διμερή συμφωνία του 2015, για το ευαίσθητο ζήτημα των γυναικών από την Κορέα που οδηγήθηκαν εξαναγκαστικά στους οίκους ανοχής της Ιαπωνίας, κατά την πολεμική περίοδο.

Κόντρα Ν. Κορέας και Ιαπωνίας για τις «γυναίκες της ανακούφισης» | iefimerida.gr 2

Η δήλωση αυτή, έγινε μετά από δήλωση της υπουργού των Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Κανγκ Kιάουνγκ-χα για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων από την Ιαπωνία, ως προς την αποκατάσταση των θυμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ