Πίσω στο ΑΤ του Oλυμπιακού Χωριού ο Τούρκος αξιωματικός - iefimerida.gr

Πίσω στο ΑΤ του Oλυμπιακού Χωριού ο Τούρκος αξιωματικός

Φωτογραφία: Ο Τούρκος αξιωματικός προσερχόμενος στην υπηρεσία ασύλου/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πίσω στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Xωριού επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας ο Τούρκος αξιωματικός του οποίου ανεστάλη η χορήγηση ασύλου.

Ο Τούρκος αξιωματικός μεταφέρθηκε στο ΑΤ του Ολυμπιακού Χωριού όπου βρισκόταν υπό διοικητική κράτηση όλο το προηγούμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωί της Δευτέρας, το Διοικητικό Εφετείο έκανε δεκτό το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για προσωρινή αναστολή της διαδικασίας χορήγησης ασύλου για λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά και για λόγους συμφέροντος του ίδιου του Τούρκου αξιωματικού, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Στην απόφαση υπάρχει ο όρος «να απέχει η Διοίκηση από κάθε ενέργεια σκοπούσα στην εξαναγκασμένη αναχώρηση του Τούρκου από τη χώρα». Αυτό σημαίνει πως η χώρα δεν μπορεί να τον εκδώσει.

Υπενθυμίζεται πως το 18μηνο της κράτησης των 8 λήγει στις 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με όσα είπα οι συνήγοροι υπεράσπισής τους στους δημοσιογράφους ενώ ο Τούρκος αξιωματούχος μετά την εν λόγω απόφαση συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο Τμήμα αλλοδαπών. Αργά το απόγευμα επέστρεψε εκεί που κρατείτο όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ