Στα γενέθλια του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν γιορτάζουν στη Βόρεια Κορέα [εικόνες] - iefimerida.gr

Στα γενέθλια του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν γιορτάζουν στη Βόρεια Κορέα [εικόνες]

(Φωτογραφία: AP Photo/Wong Maye-E)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο νεότερος ηγέτης του κόσμου, κλείνει τα 34 του χρόνια, καθώς λέγεται πως γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1984.

Αυτό, ωστόσο, δεν είναι και βέβαιο, καθώς οι φήμες λένε πως «πείραξε» το έτος γέννησής του, όπως είχε κάνει και ο πατέρα του Κιμ Τζονγκ-ιλ.

Ωστόσο, εάν και πολλοί περίμεναν στην Βόρεια Κορέα θα γιορτάζουν ολημερίς τη γέννηση του ηγέτη τους, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στη χώρα δεν υπάρχουν θορυβώδεις δημόσιοι εορτασμοί, ούτε σκηνές λατρείας προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Τα γενέθλιά του κρατιούνται σε χαμηλούς τόνους και δεν συμπεριλήφθηκαν στο επίσημο χρονοδιάγραμμα του 2018. Η «ησυχία» πιθανόν έγκειται στις οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily News NK, επικαλούμενη πηγή από την νότια Πιονγιάνγκ.

«Οι διεθνείς κυρώσεις ειδικά αυτές που θεσπίστηκαν μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή, τον Σεπτέμβριο, έχουν προκαλέσει πολλές δυσκολίες στους εργαζομένους της χώρας, με πολλούς να χάνουν τη δουλειά τους λόγω της σταδιακής επιβράδυνσης των εξαγωγών άνθρακα. Οπότε, τα ποσοστά δημοφιλίας του Κιμ Γιονγκ Ουν έπεσαν κι άλλο», αναφέρει η πηγή.

«Την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει την προπαγάνδα για την ανάπτυξη των πυρηνικών και των πυραύλων, επιτυχημένοι έμποροι χάνουν τις δουλειές τους και “πεινάνε”, ο εορτασμός των γενεθλίων το μόνο που θα μπορούσε να προκαλέσει θα ήταν γέλιο».

Στα γενέθλια του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν γιορτάζουν στη Βόρεια Κορέα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο εορτασμός των γενεθλίων του Κιμ Γιονγκ Ουν, ίσως, σχετίζεται με τις προσπάθειες που γίνονται να αλλάξει εικόνα και να φανεί πιο... καλοσυνάτος.

Η μη πομπώδης και φανταχτερή γιορτή έρχεται σε αντίθεση με τον εορτασμό των γενεθλίων του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ στις 16 Φεβρουαρίου αλλά και του παππού του Κιμ Ιλ Σονγκ στις 15 Απριλίου.

Γεγονός πάντως είναι πως μέχρι και σήμερα στα 34α γενέθλιά του, η ηλικία του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Η ηλικία του είχε αναφερθεί από την θεία του Κο Γιονγκ Σου, σε συνέντευξή της στην Washington Post, όταν και θυμήθηκε την εποχή που ήταν μωρό και του άλλαζε πάνες.

Τότε, είχε μιλήσει και για τα όγδοα γενέθλιά του, όταν και του έδωσαν στολή διακοσμημένη από αστέρια.

Και μερικά γεγονότα από τη ζωή του Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως τα επέλεξε η Telegraph:

  • 1984: Λέγεται πως γεννήθηκε στην Πιονγιάνγκ, αν και η πραγματική του ηλικία είναι άγνωστη
  • 2011: Γίνεται Ανώτατος Διοικητής του Λαϊκού Στρατού της Κορέας μετά το θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ
  • Απρίλιος 2013: Απειλεί τις ΗΠΑ με «προειδοποιητική πυρηνική επίθεση» στο Λος Αντζελες και την Ουάσινγκτον
  • Σεπτέμβριος 2013: Εξαφανίζεται για σχεδόν ένα χρόνο, πυροδοτώντας τις φήμες πως είναι άρρωστος
  • Δεκέμβριος 2013: Φημολογείται πως εκτέλεσε τον θείο του, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για προδοσία
  • Δεκέμβριος 2014: Η Βόρεια Κορέα αρνείται πως βρίσκεται πίσω από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο της Sony, οι οποίες και καθυστέρησαν την κυκλοφορία που τον διακωμωδούσε
  • Μάιος 2015: Εκτελεί τον επικεφαλής Αμυνας, καθώς «κοιμήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης», σύμφωνα με πηγές της Νότιας Κορέας 
Στα γενέθλια του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν γιορτάζουν στη Βόρεια Κορέα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πηγή: Telegraph

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κιμ Γιονγκ Ουν γενέθλια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ