Αυτοί είναι οι 10 πιο πολύτιμοι παίκτες στα ευρωπαϊκά γήπεδα -Κι όμως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι εκτός [λίστα] - iefimerida.gr

Αυτοί είναι οι 10 πιο πολύτιμοι παίκτες στα ευρωπαϊκά γήπεδα -Κι όμως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι εκτός [λίστα]

Πολυτιμότερος παίκτης ο Νεϊμάρ (Φωτογραφία: AP/ Matthias Schrader)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σίγουρα, η μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν ήταν αυτή που συζητήθηκε περισσότερο το καλοκαίρι. Και η ανανέωση του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα ήταν πιο πρόσφατα το «καυτό» θέμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ξεχαστεί.

Αλλωστε, ο Πορτογάλος μόλις πριν από μερικές εβδομάδες πήρε τη «Χρυσή Μπάλα». Κι όμως, σύμφωνα με νέα έρευνα, δεν είναι ανάμεσα στους 10 πολυτιμότερους παίκτες στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Για την ακρίβεια, βλέπει με το... κιάλι την πρώτη δεκάδα.

Το International Centre for Sports Studies υπολόγισε την αξία των ποδοσφαιριστών στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία τους, τη θέση που παίζουν, τη διάρκεια του συμβολαίου τους και τις «επιδόσεις» τους αυτή τη στιγμή.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο Νεϊμάρ βρέθηκε στην κορυφή της λίστας, καθώς η αξία του εκτιμάται στα 213 εκατ. ευρώ, ενώ ακολουθούν ο Λιονέλ Μέσι (202,2 εκατ.) και ο Χάρι Κέιν (194,7 εκατ.).

Οσο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι πολύ πίσω, μόλις στην 49η θέση, καθώς η αξία του 32χρονου επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης εκτιμήθηκε στα 80,4 εκατ. ευρώ.

Οι 10 πολυτιμότεροι παίκτες, σύμφωνα με αυτή την έρευνα:

1. Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν)- 213 εκατ. ευρώ
2. Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)- 202,2 εκατ.
3. Χάρι Κέιν (Τότεναμ) -194,7 εκατ.
4. Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν) -192,5 εκατ.
5. Πάουλο Ντιμπαλά (Γιουβέντους) -174,6 εκατ.
6. Ντέλε Αλι (Τότεναμ) -171,3 εκατ.
7. Κέβιν ντε Μπρούιν (Μάντσεστερ Σίτι) -167,8 εκατ.
8. Ρομέλου Λουκάκου (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) -164,8 εκατ.
9. Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης) -150,2 εκατ.
10. Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) -147,5 εκατ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ