Ο Τσακαλώτος ενημέρωσε τους υπουργούς για το πολυνομοσχέδιο - iefimerida.gr

Ο Τσακαλώτος ενημέρωσε τους υπουργούς για το πολυνομοσχέδιο

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με ένα μεγάλο κύκλο ενημερώσεων πραγματοποιήθηκε το υπουργικό συμβούλιο και όταν έκλεισαν οι πόρτες ο υπουργός οικονομικών προχώρησε σε μια συνολική παρουσίαση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Κατά πληροφορίες, στάθηκε στο ζήτημα των οικογενειακών επιδομάτων όπου αυξήθηκε ο προυπολογισμός από τα 650 στα 910 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στάθηκε στο υπερπρονόμιο των εργαζομένων σε περίπτωση αναγκαστικών πλειστηριασμών. Περιέγραψε τα υπόλοιπα σημεία του νομοσχεδίου,τα ενεργειακά,τις διατάξεις του υπουργείου οικονομίας και εξήγησε το σύνολο της διαπραγμάτευσης.

Το λόγο πήραν και επιμέρους υπουργοί και συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν οι κκ Σταθάκης, Αχτσιόγλου και Χαρίτσης και παρουσίασαν σημεία νομοσχεδίου που αφορούν υπουργεία τους , ενώ ο Σταύρος Κοντονής μίλησε για το κομμάτι της διαμεσολάβησης.

Τοποθέτηση έγινε και για την «σαρία» εκ μέρους του κ. Γαβρόγλου με τους παρισταμένους να μιλούν για «τομή», που αναμένεται να ψηφιστεί εντός εβδομάδας.

Ενημέρωση και από Κοτζιά για Σκοπιανό

Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, έκανε αναλυτική παρουσίαση της διαπραγμάτευσης για τα θέματα που αφορούν στην Αλβανία αλλά και στο Σκοπιανό.

Εξήγησε τις θέσεις της κυβέρνησης επαναλαμβάνοντας τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. « Είμαστε μια κυβέρνηση τολμηρή που κληρονόμησε και δεν δημιουργήσαμε προβλήματα» είπε κατά πληροφορίες, προσθέτοντας πως σοβαρή και υπεύθυνη στάση είναι εκείνη αυτού που έχει την αποφασιστικότητα να προχωρήσει με σοβαρότητα και συνέπεια στην επίλυση προβλημάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ