Times: Ανασχηματισμό ανακοινώνει τη Δευτέρα η Μέι -Ποιες οι αλλαγές - iefimerida.gr

Times: Ανασχηματισμό ανακοινώνει τη Δευτέρα η Μέι -Ποιες οι αλλαγές

Η Τερέζα Μέι (Φωτογραφία: AP/ Petros Karadjias)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινώσει τη Δευτέρα η Τερέζα Μέι, σύμφωνα με τους Times, αλλά οι υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Εσωτερικών και Brexit δεν αλλάζουν.

Στόχος της Βρετανίδας πρωθυπουργού με τον ανασχηματισμό είναι η είσοδος νεότερων γυναικών και μη λευκών βουλευτών στο υπουργικό συμβούλιο, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων, μετά την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του Συντηρητικού Κόμματος στις πρόωρες εκλογές του Ιουνίου.

Παράλληλα η Μέι θα διορίσει έναν νέο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, έπειτα από την παραίτηση τον περασμένο μήνα ενός από τους στενότερου συμμάχου της, του Ντέμιαν Γκριν, εξαιτίας σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης.

Στο πόστο τους θα παραμείνουν οι υπουργοί Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, Εσωτερικών Αμπερ Ρουντ και Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

Μεταξύ των υπουργών που αναμένεται να απομακρυνθούν ή να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις είναι ο πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος Πάτρικ ΜακΛόχλιν, η υπουργός Παιδείας Τζαστίν Γκρίνινγκ, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ και η αρχηγός της Βουλής των Κοινοτήτων Αντρεα Λίντσομ.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ