Κακλαμάνης: 200 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφαν να ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία» - iefimerida.gr

Κακλαμάνης: 200 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφαν να ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία»

Νικήτας Κακλαμάνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εμείς περιμένουμε τον πρωθυπουργό να έρθει και να μας παρουσιάσει ομόφωνη θέση της κυβέρνησης του», ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης όσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στον Real fm, ανέσυρε από το αρχείο του το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» από τις 13/3/2008.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, επρόκειτο για την διακήρυξη 200 μελών του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται ότι τα Σκόπια πρέπει να ονομαστούν «Μακεδονία».

«Πρέπει να υπενθυμίσω στον κ. Τσίπρα, γιατί εγώ κρατάω αρχείο, ότι την ίδια στιγμή που ο Καραμανλής έδινε τη μάχη του Βουκουρεστίου, με ημερομηνία 13/3/2008, η εφημερίδα Αυγή είχε πρωτοσέλιδο, άρθρο-διακήρυξη με τίτλο "Όχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν", υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία. Υπέγραφαν 200 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

«Εμείς τον περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να μας παρουσιάσει ομόφωνη θέση της κυβέρνησης του. Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Εγώ σας λέω σήμερα ότι παρά ταύτα -και το ζητώ δημοσίως- πρέπει να γίνει η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδος», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Εγώ έχω σκληρότερη θέση και είναι γνωστό αυτό. Εννοώ ότι μέσα στην μικτή ονομασία πρέπει σαφέστατα να περιγράφονται τρία πράγματα: Πρώτον. Το αδιατάραχτο των συνόρων. Δεύτερον: Ότι θα είναι σαφές ότι δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα και κυρίως ότι δεν υπάρχει Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».

«Εμείς ξανά δεκανίκι της κυβέρνησης αυτής δεν θα γίνουμε», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Κακλαμάνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ