To 29% των μετοχών του πουλάει ο συνιδρυτής της Uber -Εναντι 1,4 δισ. δολαρίων - iefimerida.gr

To 29% των μετοχών του πουλάει ο συνιδρυτής της Uber -Εναντι 1,4 δισ. δολαρίων

1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο συνιδρυτής της Uber Technologies, Travis Kalanick, που οδηγήθηκε σε έξοδο από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Ιούνιο, πουλάει το 29% από το 10% των μετοχών που διαθέτει, έναντι περίπου 1,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Η πώληση του Kalanick είναι μέρος της συμφωνίας με τον όμιλο της SoftBank, ο οποίος παίρνει το 17,5% της Uber, κυρίως αγοράζοντας μετοχές από επενδυτές και εργαζομένους. Η SoftBank την προηγούμενη εβδομάδα εξασφάλισε συμφωνίες από μετόχους που ήθελαν να πουλήσουν και η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στις αρχές αυτού του χρόνου.

Στη συμφωνία με τη SoftBank εκτιμάται η Uber σε 48 δισ. δολάρια, περίπου 30% λιγότερο από την προηγούμενη εκτίμησή της, αξίας 68 δισ. δολαρίων.

Ο Kalanick είχε προσφερθεί να πουλήσει τις μισές από τις μετοχές του, αλλά επειδή υπήρχε ένα όριο για το πόσο θα αγοράσει η SoftBank, θα πουλήσει μόλις 29%, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

To 29% των μετοχών του πουλάει ο συνιδρυτής της Uber -Εναντι 1,4 δισ. δολαρίων | iefimerida.gr 0

Ο Ravis Kalanick ήταν μέχρι τον περασμένο Ιούνιο ο CEO της Uber/ Φωτογραφία: ΑΡ

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος κατέχει το 10% της εταιρείας, πράγμα που σημαίνει θα κερδίσει περίπου 1,4 δισ. δολάρια, πρόσθεσε η πηγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Uber συνιδρυτής πώληση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ