Πρατηριούχοι: Περιμένουμε 4 χρόνια τις επιδοτήσεις για τα συστήματα εισροών-εκροών - iefimerida.gr

Πρατηριούχοι: Περιμένουμε 4 χρόνια τις επιδοτήσεις για τα συστήματα εισροών-εκροών

Kρατική ασυνέπεια στην καταβολή των επιδοτήσεων καταγγέλλει η ΠΟΠΕΚ/ Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αναμονή για τέσσερα και πλέον χρόνια για να εισπράξουν τις επιδοτήσεις για το σύστημα εισροών εκροών που εγκατέστησαν στα πρατήριά τους είναι οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων κάνει λόγο για διαχρονική ασυνέπεια των κυβερνήσεων στον έλεγχο και την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης πετρελαιοειδών και ενεργειακών προϊόντων και σημειώνει ότι ενώ υποχρεώθηκαν να εγκαταστήσουν το σύστημα εισροών- εκροών κάνοντας μεγάλη δαπάνη ουδέποτε μέχρι σήμερα τους έχει καταβληθεί η ενίσχυση που είχε προβλεφθεί.

Ειδικότερα, όπως «τονίζουν με τον Νόμο 3784/2009 υποχρεώθηκαν οι Πρατηριούχοι όλης της Ελλάδας να εγκαταστήσουν το σύστημα εισροών-εκροών στα πρατήρια τους με αυστηρό χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης (ΠΟΛ 1009/2012) τον Αύγουστο του 2014.

Με την με αριθ. Φ2−1062/2013 (ΦΕΚ 1171/Β/2013) απόφαση του Υπουργού και του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τη διαχείριση της δράσης κρατικής ενίσχυσης «Εκσυγχρονισμός Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων», αποφασίσθηκε η οικονομική ενίσχυση με επιδότηση των εκμεταλλευτών Πρατηρίων Καυσίμων για την εγκατάσταση του συστήματος εισροών-εκροών στο 35 – 40% περίπου, του κόστους εγκατάστασης.

Σήμερα, 4 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος εισροών-εκροών στα Πρατήρια Καυσίμων και αφού οι πέντε (5.000) και πλέον χιλιάδες εκμεταλλευτές των πρατηρίων καυσίμων, εκταμίευσαν σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, ποσά κατά μ.ο. (20.000) είκοσι χιλιάδων ευρώ, υποβάλλοντας όλα τα σχετικά δικαιολογητικά, περιμένουν να εισπράξουν τα ποσά των επιδοτήσεων.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ