Το Μαξίμου θέλει λύση στο Σκοπιανό -Πείθεται ο Καμμένος, δεν θα διαταράξει την πλειοψηφία - iefimerida.gr

Το Μαξίμου θέλει λύση στο Σκοπιανό -Πείθεται ο Καμμένος, δεν θα διαταράξει την πλειοψηφία

/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ως πρώτο επίσημο βήμα να γεφυρωθεί η απόσταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο ονοματολογικό των Σκοπίων και…ευθυγράμμισης του κυβερνητικού εταίρου με τη θέση της κυβέρνησης,χαρακτήριζαν οι παροικούντες το Μαξίμου τη μαραθώνια κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Το κλίμα ήταν αρκούντως καλό. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση το απόγευμα της Τετάρτης. Έχοντας σπάσει λοιπόν από πριν τον «πάγο», ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους υπουργούς του έκανε…σινιάλο για λύση. Η όποια κωλυσιεργία άλλωστε δεν ευνοεί κανέναν και το να σέρνεται το συγκεκριμένο θέμα τους επιφορτίζει μόνο με ενδοκυβερνητική φθορά.

Όπως μεταφέρουν μάλιστα στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα, ο ίδιος τόνισε ότι είναι κρίσιμο για την εθνική στρατηγική η επίλυση του προβλήματος για να αναδειχθεί η Ελλάδα σε ηγετική δύναμη και δύναμη σταθερότητας. Σημειωτέον ότι ο κ. Κοτζιάς μίλησε για σύνθετη ονομασία. Ο δε κ. Καμμένος χαρακτήρισε «πάγια εθνική θέση» την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών το 1992 και αναφέρθηκε στην απόφαση του Βουκουρεστίου χαρακτηρίζοντάς την ως «σταθμό».

Πιεσμένος ο Καμμένος, αλλά…στηρίζει
Όσο για τη στάση του κυβερνητικού εταίρου, αυτό που γίνεται αντιληπτό στο κυβερνητικό στρατόπεδο ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δέχεται πιέσεις. Πρώτον, από τους βουλευτές του και δεύτερον, εκ δεξιών του και στη σκιά των πολύ αρνητικών δημοσκοπήσεων για τους Ανεξάρτητους Έλληνες με τη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή να αξιώνουν να επωφεληθούν εκλογικά.

Εξ’ αυτού του λόγου, η σκληρή ρητορική του ότι δεν αποδέχεται τη χρήση του ελληνικού όρου «Μακεδονία»κρίνεται μάλλον αναμενόμενη στην προσπάθειά του να συγκρατήσει κάτι από τα εκλογικά ποσοστά του. Ενώ ενδεικτικό του ότι ο Καμμένος δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση αποτελεί τόσο η δήλωση στήριξης στον Νίκο Κοτζιά, αλλά και η δριμεία επίθεση του εξαπέλυσε προς τη ΝΔ.

Κρίσιμες οι διαβουλεύσεις
Το μόνο σίγουρο είναι ότι εντός του Ιανουαρίου θα υπάρξουν ημερομηνίες «κλειδιά» από τις οποίες και θα φανεί το αν θα καταγραφεί πρόοδος, ώστε να επιβεβαιωθεί και το ραντεβού Τσίπρα-Ζάεφ στο Νταβός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ