Ερευνα-σοκ: Η γενιά των millenial έχει τάσεις τελειομανίας, κατάθλιψης και αυτοκτονίας - iefimerida.gr

Ερευνα-σοκ: Η γενιά των millenial έχει τάσεις τελειομανίας, κατάθλιψης και αυτοκτονίας

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eρευνα αποκαλύπτει ότι οι millenial εμφανίζουν πιο έντονα από ποτέ το αίσθημα της τελειομανίας και έχουν τάσεις κατάθλιψης, αυτοκτονίας και υπερβολικό άγχος.

Είναι τα παιδιά που γεννήθηκαν ανάμεσα στο 1980 και τα μέσα των 90s. Το περιοδικό TIME τους αποκαλεί me me me generation και τους θεωρεί τεμπέληδες εγωιστές που ποστάρουν τα πάντα στο Instagram.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Psychological Bulletin» οι σημερινοί νέοι, σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, είναι πιο αυστηροί με τον εαυτό τους, πιο απαιτητικοί με τους άλλους, έχουν πολύ άγχος και νιώθουν πιο έντονα την κοινωνική πίεση να είναι τέλειοι. Και όλα αυτά εις βάρος της ψυχικής τους υγείας.

Η μελέτη ανέλυσε στοιχεία από περισσότερους από 40.000 Αμερικανούς, Καναδούς και Βρετανούς φοιτητές που γεννήθηκαν από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως το 2016.

Διαβάστε για την έρευνα που θέλει τους σημερινούς νέους να έχουν τάσεις τελειομανίας, κατάθλιψης και αυτοκτονίας στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ millenial τελειομανία έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ