Κοτόπουλο με κριθαράκι και κρασί - iefimerida.gr

Κοτόπουλο με κριθαράκι και κρασί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγαπημένο πιάτο, σας προτείνω την ευκολότερη μέθοδο για να το κάνετε: όλα τα υλικά μαζί!

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 φλυτζάνια χοντρό κριθαράκι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι μανιτάρια, σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Κοτόπουλο με κριθαράκι και κρασί | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ροδίστε καλά το κοτόπουλο, με το ελαιόλαδο, σε μεγάλο τηγάνι-κατσαρόλα
  • Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και ροδίστε
  • Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σβήστε με το κρασί
  • Αφήστε 1-2 λεπτά, σε μεσαία φωτιά, να γεμίσει αρώματα
  • Αν ήταν καλοκαίρι, σε αυτό το σημείο θα ρίχναμε και φρέσκες ντομάτες -Αν επιμένετε, ρίξτε σάλτσα, αλλά το πιάτο γίνεται υπέροχο και λευκό
  • Προσθέστε το κριθαράκι στο τηγάνι-κατσαρόλα, και τις 2 κουταλιές βούτυρο
  • Ρίξτε 2 ποτήρια ζεστό νερό, αφήστε να βράσει όλο μαζί
  • Ελέξτε λίγο τα υγρά, ίσως χρειαστεί λίγο νερό ακόμη ως το τέλος -Βράστε για 1 ώρα
  • Ρίξτε παρμεζάνα παντού, λίγο πριν το τέλος, και μπόλικο πιπέρι
Κοτόπουλο με κριθαράκι και κρασί | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κοτοπουλο κριθαράκι κρασί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ