Παρίσι: Η Τουρκία πρέπει να κάνει πολύ συγκεκριμένες κινήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα - iefimerida.gr

Παρίσι: Η Τουρκία πρέπει να κάνει πολύ συγκεκριμένες κινήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τουρκία καλείται να κάνει «πολύ συγκεκριμένες κινήσεις» για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εάν θέλει να δώσει νέα ώθηση στην ευρωπαϊκή της υποψηφιότητα».

Αυτό δήλωσε ο Ζαν-Μπατίστ Λεμουάν, υφυπουργός παρά τω υπουργώ Ευρώπης και Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στο ραδιοφωνικό δίκτυο Sud Radio σήμερα, παραμονή της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Παρίσι.

Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Προς το παρόν, η διαδικασία αυτή είναι παγωμένη διότι υπάρχουν ορισμένες προσδοκίες εκ μέρους των ευρωπαϊκών χωρών ως προς στοιχεία που συνδέονται με τις θεμελιώδεις ελευθερίες», είπε.

«Κατά συνέπεια, χρειάζονται πολύ συγκεκριμένες κινήσεις εκ μέρους της Τουρκίας για να γίνει δυνατή η συζήτηση ορισμένων φακέλων. Σε κάθε περίπτωση τα μηνύματα μεταφέρονται και θα μεταφερθούν» κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έχει ανακοινώσει ότι θα θίξει το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αύριο με τον τούρκο ομόλογό του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής που έχει επικριθεί στη Γαλλία, κυρίως από την ριζοσπαστική αριστερά και το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Πρέπει να μιλάμε με όλον τον κόσμο, πάντα...Στη ζώνη αυτή που είναι περιπεπλεγμένη, όπου υπάρχουν διάφορες εστίες σύρραξης στα σύνορα της Τουρκίας...είναι σημαντικό να διατηρήσουμε μία γραμμή διαλόγου με όλες τις χώρες που έχουν ρόλο», δήλωσε ο Ζαν-Μπατίστ Λεμουάν αναφερόμενος στη συριακή κρίση.

Ο Ερντογάν επισκέπτεται το Παρίσι την στιγμή που η Αγκυρα φαίνεται ότι επιδιώκει αποκατάσταση σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση μετά την κρίση του 2017.

Η έκταση του πογκρόμ που εφάρμοσε η Αγκυρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016 προκάλεσε τις έντονες επικρίσεις ευρωπαϊκών χωρών, με πρώτη τη Γερμανία, και επέφερε τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ