Γερμανία: Υπέρ της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού ο Μπόφινγκερ - iefimerida.gr

Γερμανία: Υπέρ της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού ο Μπόφινγκερ

Πέτερ Μόφινγκερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είναι σημαντικό να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση στην Γερμανία, γι αυτό και τάσσομαι υπέρ του σχηματισμού νέας κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού», είπε ο Πέτερ Μπόφινγκερ.


Ο Μπόφινγκερ, μέλος του Συμβουλίου των σοφών της χώρας του, μίλησε στον ραδιοσταθμό Βερολίνου-Βρανδεμβούργου (RBB).


Τόνισε δε, ότι «η Ευρώπη μπορεί να επιβάλει πολλά πράγματα, τα οποία δεν μπορούμε να επιβάλουμε και να υλοποιήσουμε σε εθνικό επίπεδο» και ανέφερε το παράδειγμα του ανταγωνισμού στο παγκόσμιο εμπόριο:

«Από τη μια πλευρά έχουμε την Κίνα, η οποία εκπροσωπεί με συνέπεια τα εθνικά της συμφέροντα της και από την άλλη τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες σκέφτονται με παρόμοιο εθνικό τρόπο. Και αν θέλουμε στον τομέα αυτό να κατακτήσουμε έντιμες σχέσεις ανταγωνισμού, δεν μπορούμε να το επιτύχουμε ούτε μόνοι ως Γερμανία, ούτε μόνοι ως Γαλλία. Έχουμε όμως την δυνατότητα να το επιτύχουμε ως Ευρώπη συνολικά», όπως είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ