Ραγκούσης: "Ριζοσπαστική αλλαγή το ενιαίο μισθολόγιο" - iefimerida.gr

Ραγκούσης: "Ριζοσπαστική αλλαγή το ενιαίο μισθολόγιο"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ριζοσπαστική αλλαγή» χαρακτήρισε το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που έχει δρομολογήσει το υπουργείο Εσωτερικών, ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης. Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, επισήμανε ότι το ενιαίο μισθολόγιο "δεν είναι ένα απλό ρετουσάρισμα" των όσων ισχύουν ως σήμερα, ούτε απλώς ένας τρόπος μείωσης της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο. "Είναι ένα μέσο με το οποίο θα αλλάξει η λειτουργία του δημόσιου τομέα, όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης, που αρνήθηκε να μπει στη συζήτηση σχετικά με το εάν θα μειωθούν και σε ποιο βαθμό οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων. "Οι μισθολογικές δαπάνες είναι μικρό σχετικό κλάσμα στις συνολικές δαπάνες στο Δημόσιο", τόνισε.

Ο κ. Ραγκούσης διαβεβαίωσε επίσης ότι θα τηρηθεί η αναλογία μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις από τον δημόσιο τομέα και ανέφερε ότι οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ θα απορροφηθούν σταδιακά.

"Η σιωπή είναι χρυσός"

Όσον αφορά στη δημόσια συζήτηση περί αναδιάρθρωσης χρέους, ο υπουργός Εσωτερικών δεν θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά, τονίζοντας με νόημα ότι "η σιωπή είναι χρυσός" σε τέτοιες συζητήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ