Γιούνκερ: Αναμενόμενη η υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Αναμενόμενη η υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor's, ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τονίζοντας ότι περιμένει "ισχυρή συμμετοχή" των ιδιωτών πιστωτών στο κούρεμα του ελληνικού δημοσίου χρέους που άρχισε την Παρασκευή.

«Ελαβα γνώση της απόφασης του Standard & Poor's να υποβαθμίσει την Ελλάδα στη βαθμίδα SD ...Αυτή η απόφαση και άλλες αντίστοιχες αποφάσεις είχαν προβλεφθεί και ληφθεί υπ' όψιν κατά τον σχεδιασμό της επιχείρησης PSI» δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Η απόφαση του οίκου αξιολόγησης, που ανακοινώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, ήταν αναμενόμενη καθώς η S&P είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει την υποβάθμιση της Ελλάδας στην κατηγορία της επιλεκτικής χρεοκοπίας μόλις οι ιδιώτες πιστωτές της χώρας συμφωνούσαν στην απομείωση του ελληνικού χρέους.

«Αντίθετα, εάν η προσφορά της ανταλλαγής ομολόγων δεν γινόταν αποδεκτή από ικανό αριθμό ιδιωτών πιστωτών, θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε άμεσο κίνδυνο "χρεοκοπίας" (διαβάθμιση D)» είπε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ αποκλείοντας το σενάριο αυτό.

«Περιμένω ισχυρή συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στην επιχείρηση PSI και σημειώνω την πρόθεση του S&P να αναβαθμίσει την αξιολόγηση μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ