Νέα δολοφονία δημάρχου στο Μεξικό – Νεκρός και ο γιος του - iefimerida.gr

Νέα δολοφονία δημάρχου στο Μεξικό – Νεκρός και ο γιος του

Νέα δολοφονία δημάρχου στο Μεξικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας πρώην δήμαρχος και ο γιος του δολοφονήθηκαν την Τετάρτη στο κεντρικό Μεξικό.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αύξησε σε πέντε τον αριθμό νυν ή πρώην στελεχών της αυτοδιοίκησης που έχουν σκοτωθεί από την περασμένη εβδομάδα, καθώς η χώρα οδεύει σε εκλογές αργότερα φέτος.

Ο Μιγκέλ Άνχελ Λικόνα, 76 ετών, πρώην δήμαρχος της Μιξκιαουάλα, στην Πολιτεία Ιδάλγο, δολοφονήθηκε μαζί με τον γιο του, ανέφερε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι πολιτειακές εισαγγελικές αρχές.

Ο Λικόνα είχε εκλεγεί δήμαρχος με το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI), του νυν προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο, τη δεκαετία του 1990.

Σύμφωνα με το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως, κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας η δολοφονία δεν μοιάζει να είχε πολιτικά κίνητρα.

Τον Οκτώβριο είχε δολοφονηθεί άλλος ένας πρώην δήμαρχος στην Πολιτεία Ιδάλγο, όμως και τότε οι αρχές είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο φόνος να έγινε για πολιτικούς λόγους κι είχαν κάνει λόγο για ένοπλη ληστεία.

Τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον δώδεκα πολιτικοί, αξιωματούχοι ή υποψήφιοι έχουν δολοφονηθεί σε μεξικανικές Πολιτείες όπου συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος συγκρούονται για τον έλεγχο εδαφών ή οδών της διακίνησης ναρκωτικών.

Στο Μεξικό το 2017 καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός ανθρωποκτονιών αφότου άρχισαν να τηρούνται επίσημες στατιστικές, κατά τα κυβερνητικά δεδομένα, κάτι που αποτέλεσε βαρύ πλήγμα για τον πρόεδρο Πένια Νιέτο, που δεσμευόταν ότι θα αναχαίτιζε το κύμα βίας των συμμοριών ενόψει των εκλογών.

Την 1η Ιουλίου, το Μεξικό θα εκλέξει τον επόμενο πρόεδρό του, 600 βουλευτές, πολλούς τοπικούς αιρετούς άρχοντες και πολιτειακούς βουλευτές. Οι ανησυχίες για την αύξηση της βίας πλήττουν τη δημοτικότητα του απερχόμενου προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μεξικό δήμαρχος δολοφονία γιος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ