«Ενεση» στη βρετανική οικονομία ο γάμος του Χάρι με την Μαρκλ -Θα αφήσει 500 εκατ. λίρες - iefimerida.gr

«Ενεση» στη βρετανική οικονομία ο γάμος του Χάρι με την Μαρκλ -Θα αφήσει 500 εκατ. λίρες

Ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ (Φωτογραφία: AP/ Frank Augstein)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Λονδίνο «τρίβουν» τα χέρια τους για τον επικείμενο γάμο του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ. Δεν αγωνιούσαν βέβαια μήπως ο «γαλαζοαίματος» μείνει αιωνίως εργένης. Απλά χαίρονται γιατί σύμφωνα με εκτιμήσεις, το γεγονός θα αφήσει 500 εκατ. λίρες στη βρετανική οικονομία.

Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ και η ηθοποιός θα παντρευτούν στις 19 Μαΐου. Τον Απρίλιο του 2011, όταν ο αδελφός του Ουίλιαμ είχε παντρευτεί την Κέιτ Μίντλετον, είχαν επισκεφθεί τη Μ. Βρετανία 350.000 περισσότεροι επισκέπτες, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα της προηγούμενης χρονιάς.

Κάτι ανάλογο εκτιμάται ότι θα γίνει και αυτή τη φορά. Η εταιρεία αξιολόγησης Brand Finance υπολογίζει μάλιστα ότι ο γάμος θα αφήσει στη βρετανική οικονομία 500 εκατ. λίρες (680 εκατ. δολάρια).

«Πιστεύουμε ότι περίπου 200 εκατ. λίρες θα προκύψουν από τον τουρισμό, τα ταξίδια και τα ξενοδοχεία», δήλωσε στο Reuters ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Ντέιβιντ Χέι. Περίπου 150 εκατ. λίρες εκτιμάται ότι θα δαπανηθούν σε πάρτι, ενώ 50 εκατ. λίρες αναμένονται από την αγορά T-shirt, καπέλων και άλλων αναμνηστικών για το γεγονός.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, η δωρεάν διαφήμιση της Βρετανίας, που θα γίνει μέσω του γάμου, αξίζει περίπου 100 εκατ. λίρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγκαν Μαρκλ Πρίγκιπας Χάρι γάμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ