ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ

H λιχουδιά του βασιλιά: Η αγαπημένη συνταγή του Λεοπόλδου με υλικά που έχεις στο ψυγείο

shutterstock
shutterstock

Το πρωί φάε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος.

Ναι, κάπου το έχετε ακούσει κι εσείς αυτό το σοφό απόφθεγμα που, όπως έχουν αποδείξει τόσα χρόνια έρευνας, έχει όλο το δίκιο με το μέρος του. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μας δίνει όλη την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να τα φέρουμε βόλτα μέσα στην ημέρα. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι διατροφολόγοι, είναι ελαστικοί σχετικά με την ποσότητα αλλά και το είδος του πρωινού που μπορούμε να φάμε. 

Η αλήθεια είναι ότι μάλλον θα έχετε δοκιμάσει πολλά πρωινά. Είτε στο σπίτι, είτε σε κάποιο ξενοδοχείο, κάποια στιγμή και το γερμανικό πρωινό το φάγατε και το αμερικάνικο και το βρετανικό. Αυτό που σίγουρα δεν έτυχε να δοκιμάσετε είναι η «λιχουδιά του Βασιλιά». Ένα εκπληκτικό πιάτο όνομα και πράγμα. Πρόκειται για μια πολύ απλή συνταγή με βασιλική καταγωγή από την Αυστρία. Το πιάτο, ήταν το αγαπημένο του Βασιλιά Λεοπόλδου II, ενός ιδιαίτερα σκληρού και αμφιλεγόμενου Βασιλιά....

Δείτε την πανεύκολη συνταγη που μπορείτε να φτιάξετε και τώρα στο Bovary.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.