Γιατί να μην πετάξετε τα φακελάκια με τα μπαλάκια σιλικόνης που υπάρχουν στα κουτιά παπουτσιών -5 λόγοι [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί να μην πετάξετε τα φακελάκια με τα μπαλάκια σιλικόνης που υπάρχουν στα κουτιά παπουτσιών -5 λόγοι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε φορά που αγοράζουμε ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια ή μια τσάντα, στο κουτί υπάρχουν κάτι περίεργα μικρά σακουλάκια με τζελ σιλικόνης. Και συνήθως τα πετάμε.

Υπάρχουν όμως πέντε λόγοι για να τα επαναχρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητά σας και δε θα μπορείτε να πιστέψετε πόσο χρήσιμα είναι τελικά.

Τα συγκεκριμένα σακουλάκια περιέχουν διοξείδιο του πυριτίου που στεγνώνει τα πάντα γύρω τους. Είναι μη τοξικά, μη δηλητηριώδη και μπορούν όμως να προκαλέσουν πνιγμό σε περίπτωση κατάποσης, γι’ αυτό και πρέπει να τα κρατήσετε μακριά από τα παιδιά.

Υπάρχουν όμως τρόποι για να τα επαναχρησιμοποιήσετε:
1. Βάλτε τα στην τσάντα του γυμναστηρίου και θα αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηριδίων ή μούχλας. Εξαλείφουν επίσης τις δυσάρεστες οσμές.
2. Σώστε το κινητό σας τηλέφωνο που έπεσε στο νερό. Είναι πιο αποτελεσματικό από το ρύζι. Βάλτε το τηλέφωνο σε ένα βάζο γεμάτο με σακουλάκια silica gel και ως δια μαγείας, το τηλέφωνό σας θα δουλέψει ξανά.
3. Σώστε τις παλιές σας φωτογραφίες. Βάλτε μερικά από αυτά τα σακουλάκια σε ένα κουτί όπου φυλάτε παλιές φωτογραφίες. Τις σώζει από το να κολλήσουν ή να καταστραφούν.
4. Ξεθολώστε το παρμπρίζ σας. Βάλτε μερικά σακουλάκια κάτω από το παρμπρίζ σας. Ξεθολώνουν τα τζάμια και σας εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο.
5. Μεγαλώστε τη διάρκεια ζωής των ξυριστικών σας λεπίδων. Τα σακουλάκια απορροφούν την υγρασία από την λεπίδα τους.

Those little bags found with new shoes and electronics are more useful than you think pic.twitter.com/HsXHCOa18G

Γι’ αυτό λοιπόν, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια ή μια τσάντα, σκεφτείτε το ξανά προτού πετάξετε αυτά τα σακουλάκια silica gel.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ