ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Οι τροφές που εξασφαλίζουν μια υγιή καρδιά

(Πηγή φωτογραφίας: shutterstock)
(Πηγή φωτογραφίας: shutterstock)

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό BMJ υποστηρίζει πως αυξάνοντας τις φυτικές ίνες στη διατροφή μας, μειώνουμε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων!

Ερευνητές της Σχολής Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Leeds της Αγγλίας, ανέλυσαν στοιχεία από τις διάφορες χώρες σε σχέση με το είδος και το ποσό των φυτικών ινών που καταναλώνονται, καθώς και τη θετική επίδραση τους στην υγεία της καρδιάς και των αγγείων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο περισσότερες φυτικές ίνες καταναλώνονται, τόσο εξοβελίζεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών νοσημάτων.

«Είναι ζωτικής σημασίας να καταλάβουμε ότι προϊόντα ολικής αλέσεως και τροφές όπως το κριθάρι, το πλιγούρι, η βρώμη, το καστανό ρύζι, αλλά και τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα όσπρια, αποτελούν τους βασικότερους σύμμαχους για να εξασφαλίσουμε ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα» υπέδειξαν οι ερευνητές. 

Πηγή: neadiatrofis

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.