16 τραυματίες από πυρκαγιά σε τετραώροφο κτίριο στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

16 τραυματίες από πυρκαγιά σε τετραώροφο κτίριο στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: Πυροσβεστική Υπηρεσία Νέας Υόρκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι -ανάμεσά τους και εννέα παιδιά- τραυματίστηκαν όταν ένα τετραόροφο κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης.

Πάνω από 200 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο. Η πυρκαϊά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε κατάστημα επίπλων στον πρώτο όροφο του κτιρίου λίγο μετά τις 5 π.μ. τοπική ώρα και γρήγορα εξαπλώθηκε.

Ευτυχώς ουδείς από τους τραυματίες κινδυνεύει, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, Ντάνιελ Νίγκρο.

«Κατά την άφιξή τους, οι πυροσβέστες βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια μεγάλη πυρκαγιά» και διέσωσαν πολλούς ανθρώπους, πρόσθεσε.

Φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν πυκνούς μαύρους καπνούς να βγαίνουν από το κτίριο. Πέντε ώρες αφότου ξέσπασε η φωτιά, οι πυροσβέστες προσπαθούσαν ακόμη να την θέσουν υπό έλεγχο.

«Ξύπνησα τον άνδρα μου και τα παιδιά μου και τους είπα ότι υπάρχει φωτιά στο κτίριο», δήλωσε μια ένοικος. «Μέχρι να ανοίξουμε την πόρτα του διαδρόμου υπήρχαν παντού μαύροι καπνοί.»

Η γυναίκα ετοιμαζόταν να πάει στη δουλειά της όταν οσφράνθηκε τους καπνούς.

16 τραυματίες από πυρκαγιά σε τετραώροφο κτίριο στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ένας άλλος ένοικος αφηγήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News πώς κατάφερε να βγει έξω μαζί με τα τρία παιδιά του, ξιπόλητος στον πάγο, με τον υδράργυρο να έχει πέσει στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Πριν από λίγες ημέρες δώδεκα άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε άλλο κτίριο της ίδιας συνοικίας της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Νέα Υόρκη Μπρονξ πυρκαϊά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ