Αϊνα Γκαμζάτοβα: Η μουσουλμάνα δημοσιογράφος που διεκδικεί την προεδρία από τον Πούτιν [εικόνες] - iefimerida.gr

Αϊνα Γκαμζάτοβα: Η μουσουλμάνα δημοσιογράφος που διεκδικεί την προεδρία από τον Πούτιν [εικόνες]

Η 46χρονη Αϊνα Γκαμζάτοβα  (Φωτογραφία: Facebook islam.ru ислам.ру)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άλλη μια γυναίκα, αυτή τη φορά μια μουσουλμάνα δημοσιογράφος, κατεβαίνει αντίπαλος του Βλαντίμιρ Πούτιν στις ρωσικές προεδρικές εκλογές της ερχόμενης άνοιξης.

Η Αϊνα Γκαμζάτοβα, σύζυγος και σύμβουλος του αρχιμουφτή του Νταγκιστάν, κατέθεσε χθες την υποψηφιότητά της στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας.

Αϊνα Γκαμζάτοβα: Η μουσουλμάνα δημοσιογράφος που διεκδικεί την προεδρία από τον Πούτιν [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Η 46χρονη επιτυχημένη δημοσιογράφος και επικεφαλής του μεγαλύτερου μουσουλμανικού δημοσιογραφικού ομίλου της Ρωσίας προτάθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα από μια τοπική ομάδα πρωτοβουλίας στη ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν και κατεβαίνει ως ανεξάρτητη υποψήφια, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να συγκεντρώσει έως και 300.000 υπογραφές από υποστηρικτές της από όλες τις περιοχές της χώρας.

Η πρώτη μουσουλμάνα υποψήφια πρόεδρος της Ρωσίας δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα ένα λεπτομερές εκλογικό πρόγραμμα, απευθύνοντας ωστόσο μηνύματα υπέρ της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας. Την υποψηφιότητά της, την οποία προέβαλαν διεθνή ΜΜΕ μεταξύ άλλων από τη Γερμανία, το Ιράν και την Ινδονησία στηρίζουν σε κάποιο βαθμό οι μουσουλμάνοι της Ρωσίας.

Αϊνα Γκαμζάτοβα: Η μουσουλμάνα δημοσιογράφος που διεκδικεί την προεδρία από τον Πούτιν [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Η Ξένια Σομπτσακ

Μεταξύ των γυναικών που θα βρει απέναντί του ο Πούτιν στις εκλογές περιλαμβάνεται η «ρωσίδα Πάρις Χίλτον», η ξανθιά Ξένια Σομπτσάκ, πρώην μοντέλο, τηλεπαρουσιάστρια και κόρη του πρώην μέντορα του Πούτιν, δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης Ανατόλι Σομπτσάκ.

Αϊνα Γκαμζάτοβα: Η μουσουλμάνα δημοσιογράφος που διεκδικεί την προεδρία από τον Πούτιν [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Η Ελένα Μπέρκοβα

Υποψηφιότητες έχουν καταθέσει και η πορνοστάρ Ελένα Μπέρκοβα, αλλά και η χειρίστρια γερανού Νατάλια Λισίτσινα, που εκπροσωπεί το αριστερό κίνημα Ενωμένο Πανρωσικό Εργατικό Μέτωπο. Μέχρι στιγμής 21 κόμματα και 30 ανεξάρτητοι πολιτικοί και ακτιβιστές έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν το ύπατο αξίωμα της χώρας στην αναμέτρηση της 18ης Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ