Ριζότο με κοτόπουλο

Ριζότο με κοτόπουλο

Ο,τι έχει μείνει από κοτόπουλο ή γαλοπούλα, μαγειρέψτε το υγιεινά με φρέσκα λαχανικά.

Υλικά

  • Υπόλοιπα από κοτόπουλο ή γαλοπούλα
  • 250 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
  • 300 γραμμάρια καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • Λίγο αρακά, φρέσκο (αν υπάρχει)
  • 1 φύλλο δάφνης, λίγο θυμάρι
  • 1 κουταλιά σουσάμι
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε το υπόλοιπο κοτόπουλο, βγάλτε τα λίπη, κόψτε σε κομματάκια
  • Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και ροδίστε τα ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο, σε βαθύ τηγάνι
  • Κόψτε τα καρότα και προσθέστε τα στα κρεμμύδια, ροδίστε, ρίξτε και τον αρακά
  • Ρίξτε το φύλλο δάφνης και το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέστε 1 ποτήρι νερό, σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει
  • Βράστε ξεχωριστά το ρύζι αρμπόριο, al dente
  • Οταν τα υγρά έχουν εξατμιστεί από το τηγάνι, ρίξτε το ρύζι, δοκιμάστε από αλάτι και αφήστε να αναμειχθούν τα υλικά για 2 λεπτά
  • Ετοιμο το ριζότο σας! Σερβίρετε με σουσάμι από πάνω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.