Μπαρόζο:«Απίθανη η συμφωνία μέσα στην εβδομάδα για ενίσχυση των μηχανισμών» - iefimerida.gr

Μπαρόζο:«Απίθανη η συμφωνία μέσα στην εβδομάδα για ενίσχυση των μηχανισμών»

Ευρωπαϊκή Επιτροπή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απαισιοδοξία του σχετικά με μια συμφωνία εντός της εβδομάδας για ενίσχυση των μηχανισμών διάσωσης εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Απεθυνόμενος στο Συμβούλιο της Λισαβόνας, μια δεξαμενή σκέψης με έδρα τις Βρυξέλλες, ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες προτιμούν να περιμένουν την τελική έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ πριν συζητήσουν εάν θα ενισχυθούν οι μηχανισμοί διάσωσης.

Το θέμα αυτό θα συζητήσουν οι ηγέτες της ευρωζώνης την Παρασκευή. Ωστόσο, ο κ.Μπαρόζο προέβλεψε ότι οι συνομιλίες αυτές δεν θα καταλήξουν σε αποτέλεσμα.

«Φαίνεται ότι δε θα ληφθούν αποφάσεις σ΄αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», τόνισε ο Μπαρόζο και εξήγησε ότι «ορισμένοι υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερα να δούμε το θέμα μετά την τελική έγκριση της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα».

Ο κ. Μπαρόζο δεν ανέφερε ποιές χώρες συμμερίζονται τη θέση αυτή, αλλά μέχρι στιγμής η Γερμανία είναι αυτή που αντιδρά περισσότερο στην ενίσχυση των μηχανισμών διάσωσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της Κομισιόν, θα υπάρξει απόφαση προς το τέλος Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ