Ο Μαδούρο αυξάνει κατά 40% τον κατώτατο μισθό -Παρά τα προβλήματα της Βενεζουέλας - iefimerida.gr

Ο Μαδούρο αυξάνει κατά 40% τον κατώτατο μισθό -Παρά τα προβλήματα της Βενεζουέλας

Ο Νικολάς Μαδούρο (Φωτογραφία: AP/ Erhan Elaldi)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε την αύξηση κατά 40% του κατώτατου μισθού στη Βενεζουέλα, μεταξύ άλλων μέτρων με στόχο τη βελτίωση της προβληματικής οικονομίας της χώρας.

Επίσης, θα αυξηθούν- κατά το ίδιο ποσοστό- οι συντάξεις, αλλά και ο αριθμός των κουπονιών τροφίμων που παίρνει κάθε οικογένεια, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στο διάγγελμά του. Μίλησε ακόμη για νέο «νομισματικό σύστημα» της χώρας, από τον Ιανουάριο, που θα εγγυηθεί κατά τα λεγόμενά του τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη.

Ο Μαδούρο δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγόρησε ότι έχει κηρύξει οικονομικό πόλεμο κατά της Βενεζουέλας.

Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι αυτής της τάξης η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα επιδεινώσει τον ήδη υψηλό πληθωρισμό της χώρας, η οποία βρίσκεται σε κρίση και υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενεζουέλα Νικόλας Μαδούρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ