Time's up: Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ - iefimerida.gr

Time's up: Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ

Η Κέιτ Μπλάνσετ (Φωτογραφία: AP/ Grant Pollard)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης, στο Χόλιγουντ όπως και άλλους εργασιακούς χώρους στις ΗΠΑ, εγκαινίασαν περισσότερες από 300 γυναίκες ηθοποιοί, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και άλλες προσωπικότητες του σινεμά.

Το «Time's up» (Τέλος χρόνου), όπως ονομάζεται το πρόγραμμα, θα χρηματοδοτεί τη νομική υποστήριξη γυναικών και ανδρών που πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας τους. Ηδη έχουν εξασφαλιστεί τα 13 από τα 15 εκατομμύρια δολάρια που έχει θέσει ως στόχο το πρόγραμμα.

Ανάμεσα στα μέλη της ομάδας που δημιούργησαν το Time's up, στον απόηχο του τεράστιου σκανδάλου με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, είναι οι ηθοποιοί Κέιτ Μπλάνσετ, Ασλεϊ Τζουντ, Νάταλι Πόρτμαν και Μέριλ Στριπ.

Προτεραιότητα θα δίνεται σε ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα και χωρίς δυνατότητα να πληρώσουν για νομική προστασία. «Συχνά, η παρενόχληση συνεχίζεται διότι οι θύτες δεν πληρώνουν ποτέ τις συνέπειες των πράξεών τους», εξηγεί η ομάδα πίσω από το πρόγραμμα, σε επιστολή.

Η ομάδα «Time's up» τάσσεται επίσης υπέρ της ανόδου περισσότερων γυναικών σε θέσεις εξουσίας, καθώς και της εξίσωσης μισθών και επαγγελματικών ευκαιριών ανδρών και γυναικών και καλεί τα μέσα ενημέρωσης να αναδείξουν τις καταχρήσεις που υπάρχουν «σε λιγότερο λαμπερούς και προβεβλημένους εργασιακούς τομείς από το σινεμά».

«Δεσμευόμαστε επίσης να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση για πραγματικές αλλαγές στον δικό μας χώρο, ώστε η βιομηχανία του θεάματος να γίνει ένας χώρος ασφαλής και δίκαιος για όλους», αναφέρεται στην επιστολή.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ