Ούτε οι βασιλικοί πιγκουίνοι δεν αντέχουν το κρύο στο Κάλγκαρι - iefimerida.gr

Ούτε οι βασιλικοί πιγκουίνοι δεν αντέχουν το κρύο στο Κάλγκαρι

Ούτε οι βασιλικοί πιγκουίνοι δεν αντέχουν το κρύο στον Καναδά (Φωτογραφία αρχείου: AP/ Wong Maye-E)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ψύχος είναι τέτοιο στον Καναδά, που ούτε οι βασιλικοί πιγκουίνοι δεν το αντέχουν.

Στον ζωολογικό κήπο του Κάλγκαρι αποφάσισαν να τους βάλουν σε καταφύγιο, για τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

«Με το κρύο που κάνει τώρα, οι βασιλικοί πιγκουίνοι μένουν μέσα, μαζί με τα άλλα είδη πιγκουίνων. Το κοινό μπορεί πάντως να τους βλέπει», εξήγησε η φύλακας Μαλού Σελί στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο ζωολογικός κήπος φιλοξενεί 10 βασιλικοί πιγκουίνοι, εκ των οποίων ένας είναι μόλις 5 μηνών.

Αυτό το είδος αντέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι εκπρόσωποί του μπορούν να είναι σε εξωτερικό χώρο ακόμη και στους -25 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τους κτηνιάτρους. Ομως, στο Κάλγκαρι την Κυριακή το θερμόμετρο έφτασε στους -30 βαθμούς.

Το πολικό ψύχος στον Καναδά ήταν τέτοιο, που σε πολλές πόλεις ματαιώθηκαν οι υπαίθριες εκδηλώσεις για την έλευση του νέου χρόνου, ή μεταφέρθηκαν σε κλειστούς χώρους.

Το μεσημέρι της Δευτέρας στην πόλη Γιουρίκα, στον βόρειο Καναδά, καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία, στους -40,5 βαθμούς. Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, οι συνθήκες θα αρχίσουν να βελτιώνονται από αύριο και η θερμοκρασία θα επανέλθει σταδιακά στο φυσιολογικό για την εποχή.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ