Ισραήλ: Στρατοδικείο απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος των 2 Παλαιστίνιων κοριτσιών για το βίντεο που χαστούκιζαν στρατιώτες - iefimerida.gr

Ισραήλ: Στρατοδικείο απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος των 2 Παλαιστίνιων κοριτσιών για το βίντεο που χαστούκιζαν στρατιώτες

Η Αχεντ Ταμίμι (Φωτογραφία: AP/ Mahmoud Illean)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ισραηλινό στρατοδικείο του Οφερ απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος της Αχεντ και της Νουρ Ταμίμι.

Πρόκειται για τις δύο νεαρές Παλαιστίνιες, που εμφανίζονταν στο βίντεο και έγινε viral και στο οποίο χτυπούσαν Ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε 12 κατηγορίες σε βάρος της Αχεντ Ταμίμι για το περιστατικό της 15ης Δεκεμβρίου, αλλά και πέντε ακόμη στα οποία ενεπλάκη η 16χρονη τον περασμένο χρόνο.

Η ξαδέλφη της, η Νουρ Ταμίμι κατηγορείται για διακεκριμένη επίθεση κατά στρατιώτη και επίθεση κατά στρατιωτών εν ώρα υπηρεσίας. Το δικαστήριο θα αποφασίσει την Τρίτη αν η 20χρονη θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει οριστεί.

Στο βίντεο, τα δύο κορίτσια κλωτσούν και χαστουκίζουν τους δύο στρατιώτες στο Νάμπι Σάλεχ. Οι τελευταίοι βρίσκονταν σε αυλή σπιτιού για να εμποδίσουν τους Παλαιστίνιους να πετούν πέτρες εναντίον Ισραηλινών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Η οικογένεια της Αχεντ Ταμίμι δηλώνει ότι το περιστατικό συνέβη στην αυλή του δικού της σπιτιού.

Οι στρατιώτες δεν αντέδρασαν στην επίθεση των δύο κοριτσιών. Η Άχεντ Ταμίμι συνελήφθη στις 19 Δεκεμβρίου και έγινε για τους Παλαιστίνιους σύμβολο του αγώνα κατά της ισραηλινής κατοχής. Η νεαρή έχε γίνει γνωστή τα τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης την χαρακτηρίζουν «προβοκατόρισσα».

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νουρ Ταμίμι Αχέντ Ταμίμι στρατιώτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ