Η Τουρκία απειλεί για το άσυλο: Μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε - iefimerida.gr

Η Τουρκία απειλεί για το άσυλο: Μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή την παροχή ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου.

Με μηνύματα που ανέβασε στο Twitter, ο συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (είχε ταξιδέψει και στην Ελλάδα στην πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν -Στην πάνω φωτογραφία δίπλα στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση) αναφέρεται στο θέμα των Τούρκων αξιωματικών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουν αντιληφθεί πόσο μεγάλος κίνδυνος είναι για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κάθε μέλος της FETÖ που αφήνεται ελεύθερο», προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως «δεν ωφελεί κανέναν μια εικόνα της Ελλάδας στην οποία συνωστίζονται οι τρομοκράτες».

Η Τουρκία απειλεί για το άσυλο: Μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε | iefimerida.gr 0



Σε άλλο μήνυμα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τονίζει πως «εμείς έχουμε χρέος να τους προειδοποιήσουμε από τώρα φιλικά, αλλά η απόδοση ασύλου δεν είναι καθόλου φιλική στάση» και προσθέτει σε άκρως επιθετικό ύφος ότι «οι τρομοκράτες που αφήσατε ελεύθερους σήμερα είναι σαν δυναμίτης έτοιμος να εκραγεί και όταν εκραγεί μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε».

Η Τουρκία απειλεί για το άσυλο: Μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε | iefimerida.gr 1

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου

Η Τουρκία απειλεί για το άσυλο: Μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε | iefimerida.gr 2

Κυβερνητικές πηγές για Τσαβούσογλου: Να σκέφτεται πριν μιλήσει

Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο απάντησε η κυβέρνηση στις δηλώσεις Τσαβούσογλου καλώντας επί της ουσίας τον Τούρκο αξιωματούχο «να μετρά τις κουβέντες του» και όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές χαρακτηριστικά «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Τσαβούσογλου προκαλεί με δηλώσεις και ενέργειες του. Του ευχόμαστε στο νέο έτος, εφόσον θέλει να τιμά την θέση που κατέχει να σκέφτεται και μετά να ομιλεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία Ελλάδα απειλές Τσαβούσογλου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ