Τζανακόπουλος: Η ΝΔ αγνοεί ότι οι δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου είναι διοικητικά όργανα - iefimerida.gr

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ αγνοεί ότι οι δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου είναι διοικητικά όργανα

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσω Twitter απάντησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στη ΝΔ, έπειτα από την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αίτηση ακύρωσης της απόφασης για πολιτικό άσυλο στον έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

«Η ΝΔ προφανώς αγνοεί ότι οι δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου είναι διοικητικά όργανα και κάνει λόγο για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Τη στιγμή μάλιστα που η αίτηση ακύρωσης παραπέμπει το θέμα ακριβώς στην κρίση της Δικαιοσύνης. Πώς όμως η ΝΔ να τα πάει καλά με τη διάκριση των εξουσιών όταν ο κος Μητσοτάκης μπερδεύει τον Μοντεσκιέ με το Ρουσώ...», έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον λογαριασμό του.

Η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε το Σάββατο: «''Ως κράτος δικαίου η Ελλάδα σέβεται την διάκριση των εξουσιών'' και ''πράττει τα δέοντα για να έχουν δίκαιη δίκη'' οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί δήλωσε προσφάτως ο κ. Αλ. Τσίπρας και μάλιστα παρουσία του Τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν. Κατόπιν τούτου το ερώτημα που έχουν οι πολίτες και οφείλει να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι αυτονόητο: Για ποιο λόγο η κυβέρνηση υπέβαλε σήμερα αίτηση ακύρωσης κατά της χορήγησης πολιτικού ασύλου που αποφάσισε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Προσφυγών για τον πρώτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ