Επεισόδιο στο Αιγαίο: Τούρκοι παρενόχλησαν γερμανικό ερευνητικό πλοίο - iefimerida.gr

Επεισόδιο στο Αιγαίο: Τούρκοι παρενόχλησαν γερμανικό ερευνητικό πλοίο

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεισόδιο εις βάρος γερμανικού ερευνητικού πλοίου στο Αιγαίο, προκάλεσε η Τουρκία, το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκικό πλοίο προσέγγισε το ερευνητικό πλοίο «Meteor» που πραγματοποιεί έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου.

Το πλοίο, γερμανικών συμφερόντων πραγματοποιούσε έρευνες για λογαριασμό του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, έχοντας λάβει τις απαραίτητες άδειες από τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας.

Οι τουρκικές Αρχές, μέσω ασυρμάτου, προειδοποίησαν το πλοίο, ισχυριζόμενες ότι πλέει σε τουρκικά χωρικά ύδατα χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο καπετάνιος χάραξε πορεία με σκοπό να απομακρυνθεί από την περιοχή, όμως δέχτηκε κλήση από τις ελληνικές Αρχές να παραμείνει καθώς βρίσκεται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για πάγια τακτική αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στην περιοχή δεν πλέει αυτή τη στιγμή κανένα τουρκικό πλοίο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αρκετά νοτιότερα, στα δυτικά της Λέσβου βρίσκονται αυτή τη στιγμή το πλωτό γεωτρύπανο Deep Sea Metro 2 και η Τουρκική κορβέτα «Bafra» που πλέουν προς τα Στενά με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, πάντα υπό τη διακριτική παρακολούθηση της φρεγάτας «Έλλη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ