Αδελφοκτόνα σύγκρουση Ντόρας - Κυριάκου στην «αρένα» της Β' Αθηνών - iefimerida.gr

Αδελφοκτόνα σύγκρουση Ντόρας - Κυριάκου στην «αρένα» της Β' Αθηνών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σύγκρουση μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Β' Αθηνών στις επόμενες εκλογές φαίνεται πώς θα είναι αναπόφευκτη.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας καταλήγει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr, στην απόφαση να αλλάξει την προσωπική της εκλογική περιφέρεια.Από την Α' Αθηνών όπου εκλεγόταν πρώτη βουλευτής από το 1996 μετακομίζει στο «λάκκο των λεόντων» της Β' Αθηνών.
Ταυτόχρονα, η κυρία Μπακογιάννη ως αρχηγός κόμματος μπορεί να επιλέξει και μια δεύτερη περιφέρεια η οποία θα είναι τα Χανιά, καθώς στην Κρήτη αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό του κόμματός της πανελλαδικά.
Η απόφαση της να εγκαταλείψει την Α' Αθηνών και να επιλέξει την πολύ μεγαλύτερη Β' Περιφέρεια θα τη φέρει απέναντι με τον αδελφό της Κυριάκο ο οποίος εκλέγεται βουλευτής από το 2004 και διατηρεί ένα πολύ καλά οργανωμένο μηχανισμό.

Το ζήτημα είναι ότι μεγάλο μέρος του μηχανισμού αυτού λειτουργούσε στις προηγούμενες αναμετρήσεις υπέρ και των δυο υποψηφίων. Αυτή τη φορά όμως , οι εκλογές θα τους βρουν σε διαφορετικά κόμματα κι ο μηχανισμός αυτός αναμένεται να διασπαστεί.

Πάντως, η απόφαση της Ντόρας εφόσον τελικά οριστικοποιηθεί, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον Κυριάκο σε σχέση με την εκλογή του σε μια καλή θέση, όπως συνέβη σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις.
Στόχος της κυρίας Μπακογιάννη, όπως λένε όσοι συνομιλούν μαζί της, δεν είναι να δημιουργήσει προβλήματα στον Κυριάκο αλλά να διεμβολίσει ένα μέρος των ψηφοφόρων της Ν.Δ. που ψηφίζουν στην Β' Αθηνών και δεν είναι φανατικοί οπαδοί του Αντώνη Σαμαρά, έχοντας ως προσωπική τους εναλλακτική την σταυροδοσία σε φιλελεύθερα στελέχη όπως τον κ. Μητσοτάκη, τον Κωστη Χατζηδάκη κ.α.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ