Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του προστίμου για τη ΣΕΚΑΠ αποφάσισε το Πρωτοδικείο - iefimerida.gr

Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του προστίμου για τη ΣΕΚΑΠ αποφάσισε το Πρωτοδικείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Παγώνει» προσωρινά το πρόστιμο στη ΣΕΚΑΠ με απόφαση του Πρωτοδικείου Κομοτηνής και θα επανεξεταστεί σε νέα δικάσιμο στις 17 Ιανουαρίου, γεγονός που δρομολογεί τη διακίνηση των προϊόντων της καπνοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την πλευρά του νομικού συμβούλου του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, το Πρωτοδικείο ανέστειλε μέχρι τις 17 Ιανουαρίου την εκτέλεση του προστίμου των 38,2 εκατ. ευρώ, οπότε έχει οριστεί άλλη δικάσιμος για να εξεταστεί εκ νέου η υπόθεση.

Η εταιρεία έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα ακύρωσης της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής για το πρόστιμο. Σημειώνεται ότι χθες το ΔΣ της ΣΕΚΑΠ είχε δρομολογήσει τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης, με πρώτο βήμα την παύση πληρωμών, την οποία θα εκκινούσε αν η απόφαση σήμερα δεν όριζε άρση των κυρώσεων, έστω προσωρινή.

Έξω από το δικαστήριο -παρά την καταρρακτώδη, κατά διαστήματα, βροχή- είχαν συγκεντρωθεί οι 179 εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ και άλλοι εργαζόμενοι προς συμπαράσταση. Οι υπάλληλοι της εταιρείας εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για αίσια έκβαση της υπόθεσης.

ΣΕΚΑΠ: Σύντομη αλλά αναγκαία ανάσα η απόφαση

Ως σύντομη, αλλά αναγκαία ανάσα ζωής, χαρακτηρίζει η ΣΕΚΑΠ σε επίσημη ανακοίνωσή της την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής.

«Η σημερινή απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής ορίζει με προσωρινή διαταγή τη μη άμεση καταβολή του προστίμου των 44 εκατομμυρίων ευρώ (περιλαμβάνονται και οι τόκοι υπερημερίας) για τη ΣΕΚΑΠ με ταυτόχρονη υποχρέωση του Τελωνείου Ξάνθης τη χορήγηση πίστωσης στην εταιρεία για τη συνέχιση των εμπορικών της δραστηριοτήτων έως τις 17 Ιανουαρίου, όταν και θα εξεταστεί η αίτηση αναστολής των εισπρακτικών μέτρων» αναφέρει η εταιρεία.

Προσθέτει δε ότι «με την απειλή του δυσβάστακτου προστίμου των 44 εκατομμυρίων ευρώ να παραμένει ακόμα ισχυρή και αμετάβλητη, η συγκεκριμένη απόφαση δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μία σύντομη όσο και αναγκαία ανάσα ζωής για τη συνέχιση της δραστηριότητας της εταιρείας για λίγες ημέρες ακόμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ