Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Rose Marie σε ηλικία 94 ετών [εικόνες] - iefimerida.gr

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Rose Marie σε ηλικία 94 ετών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ηθοποιός του Broadway και της τηλεόρασης, Rose Marie, γνωστή για το ρόλο της ως Sally Rogers στο «The Dick Van Dyke Show», έφυγε από τη ζωή στις 28 Δεκεμβρίου 2017, σε ηλικία 94 ετών.

Η Rose Marie Mazetta γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1923 στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε να παίζει σε ηλικία 3 ετών, κερδίζοντας σε έναν ερασιτεχνικό διαγωνισμό που την πήγε στο Atlantic City του New Jersey. Σύντομα άρχισε να παίζει και σε ραδιοφωνικό δίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η οποία διήρκησε εννέα δεκαετίες, η Rose Marie (η οποία έγινε γνωστή καλλιτεχνικά άνευ επιθέτου) έγινε επίσης διάσημη για την εμφάνισή της για χρόνια στο τηλεοπτικό παιχνίδι «The Hollywood Squares». Στον ιστότοπο IMDb καταγράφεται πως εμφανίστηκε σε 629 επεισόδια του παιχνιδιού.

Η Rose Marie συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της showbiz. Τραγούδησε για τους Προέδρους Calvin Coolidge, Herbert Hoover και Franklin D. Roosevelt και προσλήφθηκε από τον Benjamin «Bugsy Siegel για να εμφανιστεί στο Λας Βέγκας μαζί με τον τραγουδιστή Jimmy Durante.

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Rose Marie σε ηλικία 94 ετών [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μετά από πέντε κύκλους της σειράς «The Dick Van Dyke Show», η Rose Marie πήγε στο «The Doris Day Show».


Aπό το «The Dick Van Dyke Show»

Ο Carl Reiner, δημιουργός του «The Dick Van Dyke Show», έκανε tweet την Πέμπτη, εκφράζοντας τη θλίψη του για το θάνατο της Rose Marie, γράφοντας πως «δεν υπήρξε ποτέ πιο συναρπαστικός και ταλαντούχος καλλιτέχνης από τη Rose Marie».

Η Rose Marie πρωταγωνίστησε ως «Baby Rose Marie» σε πολλές από τις πρώτες ταινίες με ήχο, σύμφωνα με το Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας. Δώρισε πολλά από τα προσωπικά της αντικείμενα στο Μουσείο, όπως το χαρακτηριστικό της μαύρο φιόγκο που κοσμούσε τα μαλλιά της και ένα ζευγάρι παπούτσια από την εποχή απασχόλησής της στο ραδιόφωνο.

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Rose Marie σε ηλικία 94 ετών [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μία από τις πρώτες ταινίες της ήταν το «International House» του 1933 με τoυς W.C. Fields, Cab Calloway και Bela Lugosi.


Η Rose Marie το 2013

Κέρδισε τρεις υποψηφιότητες της Emmy - όλες για το «The Dick Van Dyke Show» - και ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame το 2001.

Η Rose Marie απέκτησε μια κόρη, τη Georgiana Marie Guy, από το γάμο της με τον Bobby Guy, τον πρώτο παίχτη τρομπέτας για την ορχήστρα του NBC στο «The Tonight Show».

Πηγή: CNN

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ