Οι ΗΠΑ εκδίδουν και πάλι βίζα για Τούρκους πολίτες - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ εκδίδουν και πάλι βίζα για Τούρκους πολίτες

H πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αγκυρα/ Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανονικά θεωρήσεις εισόδου σε Τούρκους πολίτες στην Τουρκία θα εκδίδουν και πάλι οι Ηνωμένες Πολιτείας μετά την επίλυση της διπλωματικής διαμάχης με την Άγκυρα.

Οι ΗΠΑ είχαν σταματήσει να εκδίδουν θεωρήσεις εισόδου στην Τουρκία, μετά την κράτηση δύο Αμερικανών διπλωματικών υπαλλήλων.

«Το υπουργείο Εξωτερικών πιστεύει ότι η κατάσταση στην ασφάλεια έχει βελτιωθεί σημαντικά ώστε να επιτρέπει την πλήρη επανεκκίνηση των υπηρεσιών χορήγησης θεωρήσεων στην Τουρκία» ανέφερε σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι παραμένουν «σοβαρές ανησυχίες».

Η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ήρε όλους τους περιορισμούς όσον αφορά την έκδοση θεωρήσεων εισόδου στην Τουρκία για Αμερικανούς πολίτες, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε μια ανάλογη ενέργεια, τερματίζοντας την πολύμηνη διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

"Τηρώντας την αρχή της αναλογικότητας, οι απαγορεύσεις που είχαμε επιβάλει στο καθεστώς της έκδοσης βίζας για τους Αμερικανούς πολίτες αίρονται" ανέφερε η πρεσβεία στην ανακοίνωσή της.

Αφορμή για την αμοιβαία διακοπή στην έκδοση θεωρήσεων εισόδου στάθηκε η σύλληψη του Μετίν Τοπούζ, ενός υπαλλήλου του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη τον οποίο οι τουρκικές αρχές κατηγορούν ότι διατηρεί δεσμούς με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πάντως, η τουρκική πρεσβεία σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι οι τουρκικές αρχές «δεν θεωρούν σωστό να ισχυρίζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από την Τουρκία και να παρέχουν λανθασμένες πληροφορίες στο αμερικανικό και το τουρκικό κοινό», προσθέτοντας ότι διατηρούν σοβαρές ανησυχίες σε ό,τι αφορά τις διώξεις Τούρκων πολιτών στις ΗΠΑ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ βίζα Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ