Αστυνομικός βούτηξε σε παγωμένη λίμνη για να σώσει 8χρονο που είχε εγκλωβιστεί κάτω από τον πάγο - iefimerida.gr

Αστυνομικός βούτηξε σε παγωμένη λίμνη για να σώσει 8χρονο που είχε εγκλωβιστεί κάτω από τον πάγο

Φωτογραφία: Washington County Sheriff's Office
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ήρωα» χαρακτηρίζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ έναν αστυνομικό στη Γιούτα, που βούτηξε σε μια παγωμένη λίμνη κι έσωσε ένα οκτάχρονο αγόρι ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ο Άαρον Τόμσον έφθασε στην παγωμένη λίμνη στην περιοχή New Harmony στο νότιο τμήμα της Πολιτείας λίγο μετά το τηλεφώνημα ενός φίλου του αγοριού, που ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Ο μικρός Τζέισον κυνηγούσε το σκύλο του, όταν υποχώρησε ο πάγος που είχε καλύψει την επιφάνεια της λίμνης. «Ποτέ δεν ξέρεις σε τι θα μπλεχτείς. Απλά πήρα την απόφαση ότι θα έπεφτα να τον σώσω», είπε ο αστυνομικός που είναι εκπαιδευμένος στις καταδύσεις.

Αστυνομικός βούτηξε σε παγωμένη λίμνη για να σώσει 8χρονο που είχε εγκλωβιστεί κάτω από τον πάγο  | iefimerida.gr 0

O «ήρωας» αρχιφύλακας Άαρον Τόμσον

Ο Τόμσον πλησίασε μερικά μέτρα πάνω στην παγωμένη επιφάνεια και άρχισε να τη χτυπά με τα χέρια του, αλλά «ο πάγος ήταν πιο χοντρός και δεν μπορούσαν να τον σπάσω», όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου. «Έτσι άρχισα να χοροπηδάω χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός μου». Τελικά ο πάγος υποχώρησε και ο αστυνομικός βούτηξε για να ελέγξει τη θερμοκρασία και την καθαρότητα του νερού. Οι ενδείξεις ήταν θετικές γιατί όπως είπε «όσο πιο καθαρό και κρύο είναι το νερό και όσο πιο νεαρό είναι το εγκλωβισμένο άτομο» τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες διάσωσής του.

Κάποια στιγμή, βέβαια, απογοητεύτηκε: «είχα ψάξει ολόκληρη την περιοχή γύρω από το σημείο εισόδου», είπε, αλλά το αγόρι είχε παγιδευτεί πιο πέρα, κάτω από τον πάγο. «Προχωρούσα μέχρι που το νερό μου έφθασε μέχρι το λαιμό. Ήξερα ότι θα έπεφτα κάποια στιγμή πάνω του και αυτό ακριβώς συνέβη. Όταν είδα το πρόσωπό του, τράβηξα το κεφάλι του πάνω απ’ το νερό και φώναξα τους τραυματιοφορείς».

Ο Τόμσον είπε ότι το παιδί πρέπει να ήταν μέσα στο νερό γύρω στη μισή ώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Σερίφη της κομητείας Ουάσιγκτον, ο μικρός Τζέισον έχει τις αισθήσεις του και αναρρώνει στο νοσοκομείο. Ο πατέρας του χαρακτήρισε τη διάσωσή του «θαύμα των Χριστουγέννων».

Ο αρχιφύλακας Τόμσον επέστρεψε την επομένη στη δουλειά, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τις εκδορές και την υποθερμία που είχε υποστεί.

Ερωτηθείς πώς νιώθει που όλοι τον χαρακτηρίζουν ήρωα είπε με περισσή ταπεινοφροσύνη ότι κι οι άλλοι διασώστες ήταν έτοιμοι να πέσουν στην παγωμένη λίμνη, απλώς εκείνος έτυχε να φθάσει πρώτος στο σημείο.

«Δεν είμαι εγώ [ήρωας], αλλά όλοι μας», είπε αποδίδοντας τα εύσημα στους τραυματιοφορείς, στο πλήρωμα του ελικοπτέρου που μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο, αλλά και σε όλους όσοι μετείχαν με τον ένα ή άλλο τρόπο στη διάσωσή του.

«Αυτή είναι η πραγματική ιστορία», είπε. «Εγώ ήμουν απλώς αυτός που μπήκε στο νερό».

Αστυνομικός βούτηξε σε παγωμένη λίμνη για να σώσει 8χρονο που είχε εγκλωβιστεί κάτω από τον πάγο  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ